algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
11°

La crisi retalla el Festival de Pollença

El batle, Joan Cerdà, va confirmar que hi haurà menys concerts en el 50è aniversari perquè no hi ha més doblers

El Festival Internacional de Música Clàssica de Pollença reduirà el nombre de concerts en el cinquantè aniversari. Així ho va confirmar ahir el batle de Pollença, Joan Cerdà, que va lamentar que "avui en dia encara no hi hagi confirmació de cap subvenció supramunicipal i l'Ajuntament no pot assumir una despesa d'aquestes característiques". Així, Cerdà va explicar que el pressupost anual del festival és de prop de 400.000 euros, dels quals 185.000 corresponen a subvencions supramunicipals i la resta l'aporta habitualment l'Ajuntament, a més de tenir diversos patrocinadors.

Contractacions

L'Ajuntament de Pollença no ha contractat fins ara cap artista a l'espera de conèixer el pressupost real del qual disposa, però un mes abans de l'inici de la temporada la majoria d'artistes ja tenen les dates de les actuacions compromeses, per la qual cosa ara fa una pas endavant i ha demanat al director artístic del festival, Joan Pons, una programació que s'ajusti a un pressupost municipal de 220.000 euros, una proposta de programació que es coneixerà probablement avui.

"No ens podem arriscar a fer les contractacions i després no poder-les pagar", va dir el batle i regidor de Cultura, Joan Cerdà, que va explicar que des del Consistori són partidaris de reduir el nombre de concerts que es programen habitualment (sempre són dotze) sense que això suposi una baixada de qualitat. Fa ara un any, el batle, Joan Cerdà, havia anunciat la intenció de prolongar la durada del festival més enllà de l'estiu amb un concert fins i tot el mes d'octubre, ja que coincidia amb el cinquantè aniversari, però sembla que les dificultats econòmiques podrien provocar l'efecte contrari.

"La idea és reduir el nombre de concerts i si després arriben els diners miraríem de fer contractacions noves", digué ahir Cerdà, que té previst reunir-se avui (després de rebre l'esborrany de la programació) amb Bartomeu Cifre (PP), candidat de la llista que ha obtingut una major representació municipal després de les eleccions del 22 de maig. "Si ell, que és qui té més possibilitats de formar govern, hi dóna el vistiplau procedirem a contractar", va dir ahir Cerdà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris