cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

Els artistes prenen el carrer

La segona mostra Art Viu reuneix al parc de les Estacions de Palma un total de 153 creadors i homenatja Miquel Aguiló i Martí Company

126030

El pintor Germán Conde, parlant amb altres artistes davant els seus quadres.

Pilar Pellicer

La segona edició de la mostra Art Viu va fer del parc de les Estacions tota una galeria d'art al centre de Ciutat. Sota el lema "Si tens art, treu-lo al carrer", cent cinquanta-tres artistes de diferents disciplines mostraren les seves creacions, malgrat les dificultats que trobaren amb el fort vent i un sol de justícia. Per sort, els visitants no faltaren a la cita. L'acte inaugural va estar marcat per l'emotiu homenatge que reberen el pintor i escultor Martí Company i el pintor Miquel Aguiló. Ambdós recolliren unes plaques en reconeixement de la seva trajectòria i dedicació a l'art. "Martí Company és el clàssic pintor de carrer que un pot trobar a qualsevol poble de Mallorca i Miquel Aguiló és pràcticament l'únic pintor costumista que ens queda i se l'havia de reconèixer", explicà Josep Munar, president de l'associació Art Viu.

El públic no faltà a aquesta cita amb l'art, on es podien contemplar obres pictòriques, escultòriques, fotogràfiques i d'artesania. Uns 1.000 metres lineals de recorregut mostraren creacions per a tots els gusts. La novetat d'enguany fou l'exhibició de ceràmica de les monges Tereses de clausura, que generà molta expectació. "Hi ha molta gent que no té l'oportunitat de sortir al carrer a mostrar allò que fa", digué Josep Munar. "D'aquesta manera, l'artista no queda marginat, sinó desconegut, i hi ha coses molt bones que no es podrien veure si no fos per esdeveniments així", afegí. Just a l'inici del recorregut, els passejants es pogueren trobar amb les escultures de Lluís López, Juan Cunill i Toni de la Mata. "Esdeveniments com aquest són molt necessaris. L'art és més lliure que a les galeries i la gent el pot veure quan passeja", assenyalà Lluís López, que mostrà un treball realitzat en fusta.
Devora la porta d'entrada al parc, el pintor Luis Parejo mostrava els seus quadres acompanyat pel seu galerista, Toni Sampol. "Mallorca és un lloc especialment receptiu amb l'art", digué Parejo. "Promoure aquest tipus d'activitats culturals enriqueix l'intel·lecte", opinà, per part seva, Sampol.

El pintor marroquí Rachid Amkhad donà conèixer els seus quadres a mitjan recorregut i destacà "les ganes de veure i de participar" de la gent que es congregà a les Estacions per gaudir d'aquesta festa de l'art. "Jo ja hi vaig participar l'any passat, però crec que sortir al carrer amb les nostres obres enguany té més valor, perquè a les places també hi ha revoltes", apuntà Rachid, qui viu a Mallorca des del 2005. La sollerica Aina Lluna mostrà les seves màscares de ceràmica. "L'any passat no hi vaig venir i estic encantada de ser aquí, atès que hi ha molt bon ambient i és una bona manera de donar-te a conèixer".

El pintor Germán Conde també estava molt satisfet per poder participar en l'esdeveniment i desitjà que "s'organitzi per a molts anys". "Aquí venim a mostrar molt més que a vendre", digué. Conde no viu de l'art, encara que la seva vida estigui dedicada a la creació. "La majoria hem de tenir una altra feina per sortir endavant", comentà. L'exposició, que obrí a les 10.30 hores, tancà les portes a les 19.30, després de tot una jornada d'art al carrer.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris