algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 14°
22°

L'art més marginal llueix a Sa Casa Llarga

Eladio Merodo dóna forma a la Vila de l'Art amb més de 120 pintures i escultures fetes amb escombraries reciclades

Troncs, ferros, botelles i tota mena de deixalles des d'ahir gaudeixen d'un aspecte renovat i temptador pels col·leccionistes d'art al recinte de Sa Casa Llarga, filial de Can Gazà. Eladio Merodo ha estat, amb l'ajuda dels seus companys de la finca veïna de Son Espases, l'artista encarregat de transformar escombraries en les més de 120 obres que donen forma a la Vila de l'Art.

"Ells m'han ajudat a pintar, a esculpir i a soldar aquestes obres", comenta Merodo. La naturalesa, les passejades per la finca i la relació amb les prop de 30 persones víctimes de la marginació i la pobresa amb les quals conviu a Can Gazà són la inspiració d'unes obres plenes de color en què la imaginació supleix la manca de recursos convencionals. "Aquest és el fruit de moltes hores de feina des de bon dematí", assenyala l'artista, qui es veu empès a donar sortida a la seva creativitat, "perquè és una cosa que sempre hi és, es visqui amb les condicions que es visqui.

Un gegantí rostre d'un indi tallat damunt la base d'un pi mort i caigut fou la primera obra que donà el sus al torrent de creativitat. Als exteriors el segueixen obres tan suggerents com La cascada del coneixement, feta amb llibres pintats de blau, i un Àngel xinès, construit a partir de la unió de diferents eines de ferro. A l'interior de Sa Casa Llarga, s'hi exposen les peces més petites i manejables. Totes són a la venda amb un preu flexible.

"La Vila de l'Art és el signe de la nostra filosofia: allò que la societat margina nosaltres ho convertim en art", afirma Jaume Santandreu, encarregat de gestionar, donar treball i alimentar els exclosos, molts dels quals són "víctimes de la crisi i l'atur", que van a Can Gazà.

Per inaugurar aquesta instal·lació, que s'exhibirà tot l'estiu, Sa Casa Llarga ha organitzat visites guiades amb berenar per a avui i demà de 9 a 13 i de 16 a 20 hores.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris