algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

El drama més sec aterra al Principal

Gata sobre teulada de zinc calenta arriba avui a Palma després d'haver triomfat en la reobertura del teatre Lliure de Gràcia

123982

L'actriu Chantal Aimée dona vida de Maggie a Gata sobre teulada de zinc calent.

Un dels èxits de la temporada a Barcelona és l'adaptació del clàssic de Tennessee Williams Gata sobre teulada de zinc calenta, que reobrí amb èxit el teatre Lliure de Gràcia després d'anys de reformes. Es tracta d'un drama dur sobre els problemes de comunicació amb les persones estimades (la seva frase famosa és "per què és tan dificil parlar?), en aquesta ocasió adaptada i dirigida per Àlex Rigola. Avui arriba al teatre Principal per posar punt final a la seva gira, on gaudirà de tres representacions. Avui i demà a partir de les 21 hores i diumenge a les 19 hores, i totes es duran a terme a la sala Gran.

Arribar a l'èxit no fou gens fàcil, tal com explica l'actriu Chanta Aimée, qui dóna vida a un dels personatges clau de l'obra, Maggie. "Els assajos foren costosos. Hi ha obres en les quals tot ve rodat, però amb aquesta no fou el cas. El dia de l'estrena estàvem espantats perquè també teníem la responsabilitat de la reobertura del teatre Lliure de Gràcia", recorda l'actriu.

Maggie es troba en un entorn hostil, patint la ignorància del seu marit Brick (representat per Joan Carreras), embolicat amb l'alcoholisme i en un enfrontament fratricida per l'herència del seu pare. "És un personatge que no té res a veure amb mi, i reptes com aquests són la part divertida de la meva feina", diu sobre la duresa del paper, que interpretà Elizabeth Taylor en la clàssica adaptació al cinema de Richard Brooks. Aimeé la defineix com "una dona que no tira mai la tovallola, que s'ha ficat dins el cap tirar endavant la familia i li és igual tot el que hagi de patir pel camí, perquè té una finalitat duríssima".

Àlex Rigola ha estat l'encarregat de revisar i adaptar aquest clàssic, amb elements per accentuar-ne el dramatisme. "En el text original, hi havia coses que havien quedat una mica antigues, com el tabú de l'homosexualitat. També se n'ha eliminat la part més bonica i poètica", afirma l'actriu, qui avala els canvis un cop vistes les reaccions del públic. "El resultat és un muntatge dur i sec, però que enganxa moltíssim la gent", alhora que repta els actors i "ens obliga a sortir ben càrregats a l'escenari", afirmà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris