algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 13°
13°

La febre Manel arriba al Principal

Els barcelonins arriben a Palma amb les entrades exhaurides per presentar 10 milles per veure una bona armadura

123886

Manel s'han convertit en pocs anys en uns dels noms claus de la música pop feta en llengua catalana.

MARTA P

Manel i Antònia Font són la parella de moda del pop fet en català. Tots dos han editat disc el 2011 i conten gairebé els seus concerts per sold outs, desafiant la tendència a la baixa de la indústria musical. Si l'ascens d'Antonia Font fou gradual, el de Manel fou sobtat. Només fa tres anys que debutaren amb Els millors professors europeus, un disc que rebé alabances de crítica i públic i que, en certa manera, revitalitzà el pop fet en català amb un estil fresc i, alhora, càlid i casolà.

Manel actuen avui a partir de les 21.00 hores al teatre Principal de Palma per presentar 10 milles per veure una bona armadura, un segon album que, en poc més de dos mesos, ha aconseguit el disc d'or amb més de 30.000 còpies venudes a tot l'Estat. Aquesta mostra de la febre Manel també es trasllada als directes, ja que esgotaren totes les localitats per al concert d'avui la mateixa horabaixa que sortiren a la venda. Això sí, els fans mallorquins poden estar tranquils perquè ens tornaran a visitar el 15 de juliol a Alcúdia, a la plaça de bous. "Les xifres queden molt bé als diaris, però nosaltres estam allunyats d'aquestes coses que passen i que no pots controlar", comenta Maymó, baixista (entre altres instruments) del conjunt barceloní. Per Manel, la pressió de fer gaudir al seu públic és un al·licient positiu. "Passa una mica com el Barça amb la final de la Champions. Hem d'aprofitar que ve tanta gent per fer un concert digne", afirma.

I com l'equip de Guardiola, la modèstia sembla ser l'actitud emprada per controlar la voràgine de la popularitat. "Feia molt que no veníem a Mallorca, i potser per això hem esgotat les entrades. Si haguéssim posat dues dates seguides no les hauríem exhaurides així, n'estic segur", comenta Maymó, que recorda els concerts anteriors a l'Illa. "Realment foren molt bons, i el públic es va mostrar amb moltes ganes. Palma és un bon lloc per anar a prendre alguna cosa després del concert" explica.

Avui, els Manel comptaran amb deu cançons més en el seu repertori i, en conseqüència, el concert serà diferent, amb menys discurs i més música. "Abans, la gent no ens coneixia i créiem que havíem de presentar les nostres històries, encara que no hem estat mai un grup superefusiu. Potser en Guillem té un punt de presentador, però jo som més vergonyós. El concert serà més fluid", avisa Maymó, convençut que tornar a involucrar el públic com en les conrades li faria "certa vergonya".

Manel no podrà recrear amb detall l'ornamentació de les cançons del darrer disc, però tampoc no és quelcom que els preocupi. "Una cançó s'ha de poder defensar amb guitarra i veu, o amb piano i veu. Sempre cerquem el punt de partida més petit", afirma Maymó, qui creu que afegir més instruments a la gira "desvirturaria l'essència del grup". Tot i això, no descarten fer alguns concerts especials, com els d'Antonia Font, grup que tenen molt en compte per créixer. "Vaig veure el seu primer concert de Lamparetes a Barcelona i dominen molt més el ritme del concert, nosaltres encara n'estem aprenent", conclogué.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris