cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

La poesia com a competició

El Poetry Slam Mallorca va començar ahir al Bluesville de Palma. Aquests tornejos de poetes, en què el públic decideix, seran periòdics i se celebraran el darrer dimecres de cada 2 mesos

123906

El Bluesville de Palma és el lloc on es duran a terme les trobades de Poetry Slam Mallorca.

J.Morey

El poetry slam és un torneig de poetes en què un jurat seleccionat entre el públic decideix qui és el guanyador. Aquesta disciplina nasqué a Chicago durant la dècada dels 80 i donà vida a uns recitals de poesia oberts a qualsevol autor que volgués posar veu als seus poemes. Malgrat que ja fa uns 20 anys que el poetry slam es practica a Europa, només en fa un parell que aquesta disciplina va començar a agafar força a l'Estat. En el cas de Mallorca, llevat d'algunes trobades celebrades al cafè Antiquari i a la llibreria Literanta, poca cosa s'havia fet.
Tal vegada allò més positiu de tenir un terreny quasi verge és que hi ha molta cosa a fer.

Un bon començament, en aquest cas, és el neixement de Poetry Slam Mallorca, un projecte connectat amb la xarxa estatal Poetry Slam Punto Es i que celebrarà trobades periòdiques el darrer dimecres de cada dos mesos. El Bluesville albergà ahir el primer d'aquests encontres, que comptà amb la participació de sis "atrevits" i de Marçal Font Espí, guanyador del darrer campionat estatal, com a convidat especial. Irene La Sen i Annlisa Marí són les responsables que Poetry Slam Mallorca sigui una realitat. Totes dues quedaren en segona i tercera posició al campionat estatal, que se celebrà a Barcelona durant el festival de literatura Kosmópolis.

"El poetry slam és una disciplina que deixa el micròfon obert a qui vulgui participar i que serveix per descobrir noves veus", explica Irene La Sen. "Hi ha de tot, des de poetes més clàssics a altres de més moderns. L'únic requisit imprescindible és que qui pugi a l'escenari sigui l'autor dels poemes", afegeix La Sen, a la vegada que destaca el caràcter "crític i urbà" del poetry slam. Què ha mogut aquestes dues dones de la paraula a constituir Poetry Slam Mallorca? "Sorgeix de l'experiència en actes estatals i internacionals, i de la voluntat de restablir aquest tipus de trobades", diu Irene La Sen. "Teniem ganes dur a terme un projecte com aquest, enllestir-lo nosaltres dues", afegeix aquesta poetessa catalana, que ja fa més de 10 anys que viu a Mallorca. De moment, les llista s'hagué de tancar per a un primer encontre que augura una molt bona continuïtat. El Bluesville, que serà l'escenari de les trobades de Poetry Slam Mallorca, fou ahir la casa d'un total de sis poetes que hi digueren la seva.

La tria d'aquest local no ha estat gens casual. "Tenim moltes ganes fer-ho al Bluesville, perquè és un lloc emblemàtic a Ciutat quant a espectacles en directe", assenyala Irene La Sen. Aquest local palmesà obre així una nova porta a tots els qui vulguin ser escoltats. Mostrar les pròpies creacions hauria de ser una cosa molt més senzilla del que és, i tal vegada la major virtut del poetry slam és el fet que tothom està convidat a participar-hi.
"Estic segura que s'establiran circuits estables en un futur", diu La Sen. "Arribarà un moment en què molts bars inclouran poetry slams en les seves programacions, com ja passa en molts llocs d'Europa i dels EUA, ja que hi ha molta demanda de veure paraula en escena", afegeix.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris