cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

La Nit de la Poesia es resisteix a la crisi

L'acte de cloenda del XIII Festival de la poesia Mediterrània recordarà la figura de Manuel Sanchís Guarner

125966

La varietat de perfils dels poetes, ahir al pati de la Misericordia.

El XIII Festival de la poesia Mediterrània celebra avui, a partir de les 21.00 hores, la Nit de la poesia al teatre Principal, amb la presència de tretze lletrats. Català, castellà, francès, anglès, ucraïnès i shona (llengua pròpia de Zimbaue) són els idiomes que es podran sentir de la veu de poetes en una vetlada que l'organització ha volgut dedicar a la figura de Manuel Sanchís Guarner, "un gran oblidat de la cultura catalana", ja que enguany es compleixen cent anys del seu naixement.

Tot i que la presència de poetes estrangers és inferior a l'any passat (n'hi haurà un menys) i s'hi recitarà amb menys llengües (sis en lloc de vuit) , la nit de l'art intentarà mantenir la seva "universalitat". Així, el català hi serà la llengua més emprada, ja que és la pròpia de set dels poetes presents, entre els quals s'hi troben el premi Mallorca 2010 de poesia, Ricard Martínez Pinyol, i el veterà Gerard Vergés. "Esdeveniments com la nit de la poesia ens demostren -als poetes- que no estam sols al món, que podem confraternitzar amb companys parlant de la nostra estimada: la poesia".

L'escenari del teatre Principal es decorarà inspirat en les haimes del desert, metàfora per demostrar que "la poesia viu avui en una casa petita i feble, en un entorn de desertització cultural", segons es justificà ahir des de la organització. Alguns poetes aportaran la seva sensible visió, procedent de països i societats en conflicte, ja que el rebuig a la violència és el lema central del festival. És el cas de James Noël (Haití), Rhodah Mashavave (Zimbabue) i Lolita Bosch (Mèxic), que, a través de la pàgina web nuestraaparenterendicion.org, denuncia els crims de la guerra del narcotràfic i cerca "evitar la polarització de la societat provocada per la ultradreta a través de la paraula", afirmà Bosch.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris