cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

El subsòl del Museu Mallorca, a punt de veure la llum

Les excavacions del jaciment subterrani entren en la recta final. Les restes s'integraran en la reforma del complex

125814

Estat actual de les proximitats del pou al jaciment arqueològic del subsòl del Museu de Mallorca.

PERE ANTONI RAMIS PONS

El procés d'excavació del subsòl del Museu de Mallorca és a punt de finalitzar, però els arqueòlegs responsables de les prospeccions, Noemí Prats i Llorenç Vila, no s'atreveixen a posar-hi cap data de finalització. Així ho explicaren ahir en el transcurs de l'activitat mensual La peça del mes, organitzada pels Amics del Museu de Mallorca i que aquesta vegada serví per demostrar al públic els avanços en les dites excavacions, aprofitant el lema del dia internacional d'aquestes entitats: "Museu i Memòria".

El treball sobre aquest jaciment és una part important del projecte de reforma integral de l'immoble, actualment tancat al públic perquè està en obres. Per al procés de rehabilitació del museu, que és finançat per la Conselleria d'Educació i Cultura, es pretén iniciar-ne la segona fase a partir del mes de setembre i se'n té prevista la finalització durant l'any 2012.

"El jaciment consta de diverses restes del traçat urbà de la Palma musulmana", declarà Prats, directora de les prospeccions, en relació amb l'objecte d'aquesta campanya, represa l'any passat. Segons afirmà la màxima responsable, entre les restes se'n poden trobar "d'una casa, un carrer d'origen medieval, un pou i una sínia per treure aigua", d'acord amb la descripció de l'arqueòleg Llorenç Vila. L'objectiu és que, un cop finalitzat el procés d'excavació, en comenci un altre per adequar el jaciment amb vista a "integrar-lo i comunicar-lo posteriorment amb la resta del complex museístic, a fi que formi part del recorregut per les instal·lacions del centre", confirmà la directora del projecte.

Prop de trenta persones acudiren a la jornada La peça del mes, en la qual Vila i Prats exposaren durant una hora les tècniques i metodologies emprades per a la investigació de la zona arqueològic. La ponència fou introduida per la directora del Museu de Mallorca, Joana Maria Palou.

Les restes trobades suposen el descobriment de la història mateixa de l'edifici. S'entra, així, en l'etapa final d'unes prospeccions que ja s'iniciaren en les dècades dels 60 i els 80, si bé foren incompletes i han estat inacabades fins ara.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris