algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
18°

Cort aclareix el conflicte amb el primer curs del Conservatori Municipal

L'Ajuntament treballarà a partir d'ara en un nou model de gestió que faci possible la viabilitat econòmica

51360

L'edifici del Conservatori Municipal Elemental de Palma.

P. BOTA

La batlessa de Palma, Aina Calvo, ha aclarit avui que el conflicte amb el primer curs del Conservatori Municipal Elemental de Música ha sorgit per la coincidència temporal entre la matriculació dels alumnes de primer i la revisió pressupostària del centre per part del govern municipal.

L'Ajuntament de Palma ha garantit avui la continuïtat del conservatori i ha comunicat als pares dels alumnes que hi haurà matrícula per a alumnes de primer.

Aina Calvo, que ha asseverat la prevalença de la matrícula per a alumnes de primer del curs 2011-12, ha dit aquest matí que l'Ajuntament ha dut a terme un "acte de prudència" ja que, davant de la possibilitat de veure reduït el pressupost, van optar per assegurar la continuïtat de cursos posteriors enfront la nova matriculació.

La batlessa de Palma ha afirmat que, encara que s'han de reduir els costos, es buscarà un camí alternatiu, i ha posat èmfasi en el preu que paga l'Ajuntament pels alumnes, de 3.000 euros per al·lot, fet que comporta una àrdua gestió pressupostària.

Calvo ha reiterat que encara que cal mantenir la qualitat, també s'ha de ser honest i ha argumentat que el conservatori va ser creat en l'anterior legislatura, quan hi havia bonança econòmica, si bé ara no es pot mantenir la mateixa gestió.

La Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Palma comunicà el 5 de maig passat als professors del Conservatori Municipal Elemental de Música la impossibilitat de continuar amb aquest projecte per motius pressupostaris. Just a partir d'aquí, l'Associació de Mares i Pares (AMIPA) inicià una mobilització que ha tingut el final feliç que moltes vegades no arriba en altres ocasions. A causa de les pressions dels pares i mares, Cort ho rectificà parcialment i hi autoritzà les matriculacions de 2n, 3r i 4t, però suprimí les de primer. Això ja no era un tancament total a curt termini, però sí que implicava la futura desaparició del Conservatori. Aquest fou el motiu pel qual no s'aturà aquí la lluita de l'AMIPA.

A la fi, l'Ajuntament de Palma comunicà ahir als pares i mares que "els alumnes de primer curs es podran matricular al Conservatori Municipal per a l'any lectiu 2011-2012". A partir d'ara, Cort haurà de "treballar en un nou model de gestió que faci possible una garantia de qualitat en l'educació musical i la viabilitat econòmica", segons s'explica en un comunicat. "La nostra primera impressió és d'alegria, perquè era molt important tornar a obrir el primer curs com abans millor", apuntà Pilar Domínguez, portaveu d'AMIPA. "Això sí, hem de tenir cautela i continuar vigilant, perquè no s'ha de rebaixar la qualitat de l'ensenyament. Cort haurà de complir hi hagi qui hi hagi", afegí.

"Vull pensar que s'han adonat que estaven equivocats i que no han pres aquesta decisió per altres motius", continuà Domínguez. "Han vist que era una decisió que no tenia sentit. A més, no s'esperaven la resposta que han tingut. Crec que no havien avaluat les conseqüències de la decisió, que havia estat del tot arbitrària".
Així mateix, Cort tindrà en compte l'opinió de l'AMIPA a l'hora de plantejar un nou model per al Conservatori Elemental. "Volem agrair públicament l'oferta que hem rebut per participar en el procés de redefinició del model que s'aplica al Conservatori. El darrer lloc on s'haurien de retallar despeses és en el sistema educatiu. Nosaltres, encara que és la seva responsabilitat, continuarem estant-hi pendents", digué la portaveu. Pilar Domínguez considera que aquesta victòria té un "ensenyament molt important per als infants". "Els nins han vist que, quan es lluita des del civisme i amb unió, de vegades s'aconsegueixen les coses", comentà. "També volem donar les gràcies per tot el suport que hem rebut en tot aquest assumpte. Ha estat una mobilització massiva", sentencià.

La versió de Cort

Per part de l'Ajuntament, s'insistí que la impossibilitat de matricular alumnes a primer curs "no implicava el tancament del Conservatori". "S'intenta cercar una fórmula que possibiliti un canvi en la gestió", varen assegurar fonts de Cort. De moment, l'única cosa segura és que, es tracti d'un tancament o no, tots els cursos estaran operatius durant el proper any lectiu. Quant a la nova fórmula de gestió i d'ajustament pressupostari per al proper curs, encara s'ha de trobar. "S'està parlant amb els pares i mares i el tema de com es poden fer les coses es tractarà al llarg dels propers dies. De moment, no hem avançat res, però si alguna cosa tenim clara és que s'ha de mantenir tant la qualitat com la continuïtat del Conservatori Elemental".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per joan caldentey barceló, fa mes de 9 anys

Enhorabona als responsables de l'àrea d'educació de l'Ajuntament per haver rectificat i fer bona la dita de què "rectificar és de savis", no menys a l'AMIPA pel seu compromísrespectuós i responsable en la defensa d'un conservatori necessari; igualment al seu Director en Felix Aguiló per estar a on sempre toca estar un educador: del costat dels alumnes i de la qualitat de l'ensenyança.

Valoració:2menosmas
Per TOLO, fa mes de 9 anys

Ves per ón ara hi ha diners. Ves per ón...

Valoració:-4menosmas
Per Ximet, fa mes de 9 anys

O ha estat una malaptesa imperdonable de l'ajuntament de Palma, o ha estat una estratègia manipulatoria de dir no, per després dir si. És a dir, una manera de demostrar que el partit governant és transigent i capaç de fer marxa enrere.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris