algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
19°

Castells als peus de la Seu

El sol es llevà la mandra de sobre ahir diumenge per sortir a veure castells als peus de la Seu, en la celebració de la sisena Diada de la primavera, que des del primer any s'organitza a les Voltes. Nombrosos turistes i curiosos guaitaven des de la murada poc després de migdia per tal d'esbrinar què era allò que es disposaven a fer aquelles persones vestides amb calçons blancs, faixa negra i camisa grana, en el cas dels locals Castellers de Mallorca, i verda en el dels manacorins Al·lots de Llevant. La primera sorpresa arribà en forma de pilar de quatre caminant de la colla de Ciutat, una varietat que es veu molt de tant en tant i que es resumeix en el fet que tota la pinya camina junta. La gràcia afegida va ser que ho va fer en descens per la costa que davalla fins a l'espai pròpiament de les Voltes, una escena com a mínim poc habitual.

Un cop encetada la diada arribaren els castells. Els Castellers de Mallorca continuaren en la bona línia empresa en l'actuació del primer de maig i del diumenge de l'Àngel i arrodoniren una altra actuació sencera de 7. El castell de més dificultat de la jornada fou el 3 de 7 amb l'agulla, un tipus de castell combinat que, a mesura que se'n desmunta l'estructura, deixa veure un pilar enmig. L'acompanyaren el 3 de 7 i el 4 de 7, i finalitzaren l'actuació amb un pilar de 5. Els Al·lots de Llevant quedaren un esglaó per sota d'aquests registres i la seva millor estructura fou el 3 de 7, que descarregaren amb alguna tremolor. A més, descarregaren el 5 de 6 i el 2 de 6, i un pilar de quatre de comiat.

La propera cita del calendari casteller mallorquí serà a la capital de Llevant, on els Al·lots faran d'amfitrions a la plaça de la Bassa el dissabte 28 de maig a les 18 hores amb motiu de les Fires i Festes de Manacor. A banda dels palmesans Castellers de Mallorca, hi haurà una colla Jove de Castellers de Sitges.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris