algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
12°

De Mallorca a Hong Kong amb un nas vermell

Mallorclown prepararà un muntatge escènic a la Xina a partir de contes tradicionals d'aquell país. L'escola de pallassos illenca impartirà l'estiu que ve un taller a Macao

125720

Andreu Segura (l'únic home sense nas vermell).

Que Andreu Segura, director de Mallorclown, hagi passat una temporadeta a Hong Kong impartint tallers de pallasso no és cap novetat. La seva presència a la Xina es repeteix, any rere any, d'ençà de 2006. "Parlam d'un país que no té pallassos de nas vermell en la seva tradició", explica el mateix Segura. "Allà coneixen la imatge tòpica del pallasso, però no es fa el treball interior de recerca de la figura del beneit. En canvi, totes les escoles d'interpretació europees inclouen estudis de clown", afegeix.

Enguany, la novetat és la presència d'aquest mallorquí a la Xina. I no es limitarà només a impartir tallers, sinó que també inclourà un muntatge escènic que es durà a terme amb la col·laboració de Xinaclown. "La idea d'enllestir un projecte de producció va néixer l'any passat, amb alumnes que ja eren assidus de tallers anteriors", comenta el director del Mallorclown. "A part de fer tallers, també se n'ha de mostrar els resultats. Els alumnes n'aprenen, i després pugen a l'escenari a fer de pallasso".

El muntatge es farà "a partir de contes tradicionals xinesos", que s'escenificaran "en clau de clown". "Hem triat els alumnes que estaven més preparats per enllestir el projecte (3 en total)", diu Segura. "Ara es tracta de mostrar a un públic més general què és això dels pallassos". L'espectacle es farà en xinès, i està previst que els assajos es duguin a terme des de l'11 de juliol fins a final d'agost.

De moment, Andreu Segura es quedà a Hong Kong per impartir-hi els tallers des del 23 d'abril fins a l'1 de maig. El d'iniciació tingué un total de 16 alumnes, més tres de veterans, que volgueren repetir aquesta experiència. A més, també es desenvolupà un altre taller per a 6 alumnes avançats. "Hi ha hagut una bona progessió des que començàrem. El treball és molt intens. La darrera vegada vàrem fer feina durant dotze hores diàries, molt intensament", diu Andreu Segura, qui també anirà un cap de setmana a Macao a fer un altre taller. "La Xina és, ara per ara, un país amb moltes possibilitats".

I és que la situació a les Illes Balears no és, ara mateix, l'adequada per arriscar-se amb projectes escènics. "A Mallorca, el panorama és desolador, i aquesta és una de les motivacions més fortes que he tingut per sortir", sentencia aquest pallasso mallorquí. A la Xina, les coses són molt diferents, tant per l'interès com pel treball. "Allà, la relació jeràrquica amb el mestre ha estat tradicionalment molt més forta. Són persones que no entenen la vida sense deixar de treballar. No tenen cultura de l'oci".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris