cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
22°

Botifanfarrons i Saltamartí, als carrers de Vila-seca

Ambdós representaren les Illes Balears en la 12a Fira de música al carrer de la localitat tarragonina. Pep Toni Ferrer també participà en un taller d'improvisació amb altres músics d'aquesta cita

125612

Pep Toni Ferrer, en un moment de l'actuació en la Fira de música de Vila-seca.

C.Domènec.

La banda Botifanfarrons i Saltamartí, el projecte personal de Pep Toni Ferrer, líder del grup Oliva Trencada, representaren Balears en la 12a Fira de música de Vila-seca (Tarragona), que acabà diumenge. La forta pluja de dissabte vespre posà en perill l'actuació de Botifanfarrons, que recorregué els carrers de Vila-seca amb ganes de festa i donant a conèixer el projecte amb el qual s'endugueren el premi de la darrera Fira de teatre infantil i juvenil de les Illes Balears, que organitza Sa Xerxa i dóna dret a actuar a la localitat del litoral de Tarragona.
"Muntam la ràdio Botifanfarrons al carrer perquè se suposa que ens han fet fora d'un conservatori europeu d'elit i així podem sobreviure", explicaren els vuit membres de la banda, que asseguraren, després del concert, que "hauria estat millor no sortir, però som així de fanfarrons i no volíem perdre l'oportunitat de tocar a Vila-seca després del que ens ha costat arribar-hi".

Pep Toni Ferrer participà dissabte en un taller d'improvisació amb altres músics i interpretà el resultat a la sala Las Vegas. Diumenge a la plaça Voltes l'artista presentà Saltamartí, un treball en solitari sobre el poemari homònim del creador català Joan Brossa. "Saltamartí és un projecte personal, molt conceptual, amb el qual ja he posat música a 60 poemes", contà Ferrer, qui recordà que "en un concert a Alcoi em censuraren dues cançons", amb una de les quals, de caire polític, conclogué l'actuació de Vila-seca.

El músic acaba de publicar el disc Perleta negra amb Oliva Trencada i ja pensa en dos projectes més. "Treballam en la música dels poemes de Joan Alcover, amb un aire més folk, i en un encàrrec de l'editorial Moll sobre Miquel Ferrà, que incorporarà la col·laboració orquestral d'alumnes del Conservatori de Música de Palma". A la Dira s'hi desplaçà la delegada de Música del Govern, Catalina Ribot. El guanyador a Vila-seca del premi Sa Xerxa actuarà en la propera edició de la Fira de teatre infantil i juvenil de Vilafranca o al Centre de Cultura de Porto Cristo. I el grup guardonat amb el premi Espai Mallorca tocarà al centre de Barcelona.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris