cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
18°

Balanç agredolç de Còmic Nostrum

El festival ha registrat una menor afluència de públic, tot i que el resultat des del punt de vista cultural és molt positiu

125684

Enguany hi ha hagut una menor afluència de visitants al pati de la Misericordia.

M.À.Cañellas

El festival Còmic Nostrum tancà ahir les portes amb un balanç agredolç. D'una banda, el nombre de visitants ha minvat considerablement. "Podríem parlar d'un 30% menys d'afluència de públic", explica Joan Miquel Morey, coordinador de Còmic Nostrum. "Ens han afectat moltes coses: la crisi, l'oferta cultural del cap de setmana, les fires...". Així i tot, els resultats des del punt de vista cultural han estat "molt positius". "Hem firmat un acord amb el Festival internacional de Tetuan per establir un marc de col·laboració permanent", assenyala Morey. "Mallorca serà una finestra per als creadors del nord d'Àfrica i Tetuan ho serà per als mallorquins", afegeix.

Per començar, "en la propera edició a Tetuan, que es farà el maig de 2012, es mostrarà la retrospectiva de Joan Escandell, 50 anys de tebeos 1959-2009. També hi anirà l'animador Renato Roldan". Aquest acord es perfilrà més al llarg dels propers 12 mesos. Tanmateix, un dels seus punts més importants serà en "l'obra col·lectiva que es farà amb autors de Tunísia, Egipte, Algèria, Marroc i Síria" sobre la primavera àrab. "Seran 10 pàgines sense text per tal d'obrir les portes a tot el món i hi participaran autors i autores per igual", indica Morey. "Aquesta obra estarà coordinada per Tetuan i Còmic Nostrum coordinarà l'edició a Europa. És un projecte increïble i ja hi ha un parell d'editorials estatals interessades", prossegueix. "Estam molt animats per a l'any que ve".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris