algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
16°

La Serra ja és candidata oficial a Patrimoni Mundial

La Unesco confirmà ahir la inclusió de la Tramuntana al llistat de candidates, juntament amb 41 indrets més

El paisatge cultural de la serra de Tramuntana ha estat acceptat per la Unesco com a candidat a actualitzar el llistat del Patrimoni Mundial de Béns Culturals i Naturals Excepcionals. Així ho confirmà ahir l'entitat, després d'oficialitzar una selecció de 42 indrets de 40 estats diferents, entre els quals hi ha Mèxic, Colòmbia, Nicaragua i l'Argentina, que optaran enguany a entrar en aquesta llista de la Unesco.

D'ençà que el Consell inicià la candidatura, ha destacat el paisatge cultural de la serra de Tramuntana com a exemple excepcional d'un paisatge agrícola mediterrani, per la peculiar combinació dels sistemes hidràulics aplicats al regadiu d'origen islàmic i amb els sistemes de cultiu de l'olivera i la vinya d'origen cristià. "D'aquesta combinació, en resulta un paisatge modelat per l'home, de manera molt intensa, que testimonia una continuada interacció entre l'individu i la natura al llarg de molts segles", apunten.

La confirmació de la Unesco a la candidatura de la Serra es fa pública just un dia després de l'estrena del documental L'obra d'un gegant. La serra de Tramuntana i Mallorca, dimecres capvespre a la sala Augusta de Palma. Amb aquesta cinta, es vol donar a conèixer internacionalment els valors culturals, naturals, mediterranis i universals de la costa nord de l'Illa. El documental, coproduit per IB3, fou presentat per Iru i Singular Audiovisual.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris