algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

L'ESADIB dóna els primers fruits

Alumnes de l'Escola Superior d'Art Dramàtic de les Illes Balears presenten la seva primera producció, El verí

52364

Biel Jordà, Frederic Bibiloni i el director de l'ESADIB, Miquel de Marchi.

J.Morey

El verí és el títol de la primera obra enllestida per Discussions Productives, la primera productora teatral professional sorgida per iniciativa d'alumnes titulats a l'Escola Superior d'Art Dramàtic de les Illes Balears (ESADIB). Frederic Bibiloni i Pedro Orell, dos dels graduats a la primera promoció de l'ESADIB, són els dos promotors d'aquesta iniciativa, que sorgí "a partir d'una necessitat personal", en paraules del mateix Bibiloni. "L'obra ens va agradar molt i vàrem pensar que era un bon producte per començar a treballar després d'acabar l'escola. Després ja vàrem muntar la productora", continua el ja exalumne de l'Escola.

El verí, que està dirigida per Biel Jordà, es mostrarà avui a l'ESADIB a partir de les 17.30 hores, encara que la seva prova de foc arribarà amb l'estrena al Teatre Principal de Palma el proper 22 de setembre. Miquel de Marchi, director de l'Escola, volgué destacar la importància que els graduats entrin en el mercat professional "no només com a mercenaris, sinó com a provocadors culturals, com a generadors de les pròpies històries". "L'ESADIB es troba en una molt bona posició respecte de la resta de l'Estat quant a qualitat de l'ensenyament. L'Escola confia molt en els alumnes, que tenen una capacitat de resposta molt alta", comentà.

Aquesta primera obra de Discussions Productives és una adaptació d'El verí del teatre (1978), de Rodolf Sirera, un text que Frederic Bibiloni definí com "un clàssic del teatre català". "Té lloc una interessant discussió entre un marquès i un actor al París de final del XVIII. Ambdós debaten sobre on és la veritat del teatre". Per part seva, Biel Jordà, el director de l'obra, considerà que "és un regal". "En primer lloc, per a la companyia, que avui la podrà mostrar a un públic molt crític com són els professors i companys. En segon lloc, per a l'Escola, que podrà veure abans que ningú el treball d'una companyia sorgida d'aquí. A més, aquest debat sobre la veritat escènica és molt adient per a un col·loqui".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris