cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 17°
17°

Cultura i Patrimoni, eixos per crear teixit econòmic

La coalició PSM-IV presentà ahir un programa “global i transversal” vers Educació, Cultura i Patrimoni

Vint dies abans de les eleccions, els candidats, encara en precampanya, comencen a presentar els programes. Per alguns partits les matèries de Cultura i Patrimoni no queden al marge d'aquest gruix de presentacions. La setmana passada ho féu la candidata socialista al Consell, Francina Armengol, i ahir arribà l'hora al PSM Entesa-Iniciativa Verds. Davant un auditori ben nodrit, la regidora de Cultura de Cort, Nanda Ramon, i el conseller insular Joan Font presentaren a Can Alcover les bases de la coalició vers la cultura, l'educació i el patrimoni, uns elements "globals i transversals" que no estan mancants de dificultats. Dins aquests entrebancs, apuntà Ramon, s'hi troba la manca de recursos "tant els condicionats per la crisi com per un problema global de finançament". "El nostre país pateix un dèficit estructural per culpa d'una balança fiscal insolidària i injusta", recordà.

Tot i això, la regidora remarcà que calen "polítiques culturals que prioritzin la formació i la creació per sobre la posada en escena" per tal d'entendre la Cultura "com un factor important de l'economia". El mateix que destacaren del patrimoni històric, que també pot suposar "la creació de nous nínxols d'ocupació" com són el camp de la conservació i restauració; a més "d'elevar la nostra oferta turística i la nostra imatge de país", apuntaren.
Dins l'àmbit específic de Cultura, destacaren que Mallorca disposa "de grans creadors i un sector molt actiu que ens ha donat un nivell d'excel·lència" més gran del que ofereixen les administracions públiques i lamentaren el "mapa competencial volgudament difús" de l'Illa. "El Consell de Mallorca és qui té les competències i no té recursos suficients", recordà Ramon mentre destacava la "falta de coordinació i planificació", a més de les "gran retalles".

Pel que fa a l'àmbit de la Política Lingüística, recordà les "amenaces del PP" en aquesta matèria i com hem retrocedit: "La llei de Normalització Lingüística, que no ens acabava d'agradar, ara ja és una reivindicació. Hem retorcedit en un marc normatiu que sempre ens ha semblat insuficient", apuntà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris