cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 14°
14°

Obra gràfica, a SUBHASTA

La Fundació Pilar i Joan Miró licitarà 115 obres realitzades als tallers gràfics dels centre per a un projecte solidari

123744

La mostra d'obra gràfica s'exposarà fins al 28 d'agost.

J. Morey

Els tallers que Joan Miró donà a la ciutat i que durant quinze anys han servit com a refugi a artistes de diferents tendències per fer la seva pròpia obra gràfica tornen a ser protagonistes ara en l'exposició SUBHASTA, un projecte solidari de la Fundació Pilar i Joan Miró pel qual es posaran a la venda 115 obres realitzades per 30 artistes plàstics. En realitat, es tracta d'una selecció d'obra gràfica generada a l'espai i propietat de la Fundació, que el proper 14 de juliol serà objecte de subhasta. La licitació anirà a càrrec de Sotheby's i els beneficis obtinguts es lliuraran a Projecte Home. L'organització, segons explicaren ahir des de la Fundació, ha estat escollida a través d'un concurs públic.

Pel que fa a les 155 obres objecte de licitació, pertanyen a tècniques ben diferents, que van des de la fotografia fins a la litografia, l'aiguafort, aiguatinta i el gravat, entre d'altres. En realitat, la Fundació Pilar i Joan Miró ha posat a la venda aquelles obres de les quals el centre disposa de més de tres exemplars i serviran "per donar sortida i visibilitat a la tasca d'aquests artistes", segons explicaren ahir.

Entre els noms dels artistes, s'hi troben els treballs de YokoOno, un cartell més senzill que de moment és l'obra que sortirà a subhasta. La més cara, en canvi, pot ser la de Wolf Voster de cinc peces. Altres obres destacades també són les de Christiane Löhr, Joan Cortès i Rafel Joan, amb treballs plàstics més recents. El llistat de noms es completa amb les firmes d'Alwar Balasubramaniam, Joan Barbarà, Carlos Barrantes, Fernando Bellver, Choco, Joan Cruspinera, Ñaco Fabré, Joan Fontcuberta, Rafa Forteza, Nieves Galiot, Dionísio González, Ben Jackober, Rafel Joan, Joseph Kosuth, Mercedes Laguens, Pep Llambias, Guillem Nadal, Marina Núñez, Peter Phillips, Dolors Sampol, Lourdes Sampol, Fernando Sánchez, Horacio Sapere, FErnando Sinaga, Núria Solsona i Esteban Villalta.
La casa de subhastes Sotheby's serà qui taxarà les obres i n'indicarà el preu de sortida a licitació. De moment, la Fundació exhibirà aquestes peces fins al 28 d'agost. La mostra està acompanyada de dos tallers educatius.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris