algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
16°

Un any sense Jackson

Els Estats Units en recorden avui la mort. A Mallorca, la febre pel rei del pop durà quatre dies i no ha suposat grans vendes

49788

Els fans encara duen flors al rei del pop, un any després de la seva mort.

KIM HEE- CHUL

Per alguns, el millor. Per altres, un personatge excèntric i polèmic. Però deixant de banda les apreciacions, Michael Jackson és un bocí d'història de la música del segle XX. Guanyador de tretze premis Grammy i autor del disc més venut de la història de la música, Thriller (més de 109 milions de còpies venudes), Jackson tornarà a ser homenatjat durant el dia d'avui arreu del món amb motiu del primer aniversari de la seva mort.

A Los Angeles s'espera que els fans visitin la tomba del rei del pop massivament. A Tòquio la commemoració sorgeix d'una estranya iniciativa: un nombre limitat de fans, escollits aleatòriament, pagaran 1.000 euros per cap per passar una nit a la torre Tòquio, l'única mostra de la col·lecció de Jackson Neverland. D'altra banda, Katherine, la mare dels Jackson, descobrirà a la ciutat de Gary, Indiana, un monument al seu fill més famós.

Tot i els reconeixements, les circumstàncies encara no permeten a Michael Jackson descansar en pau. L'autòpsia revelà que la causa de la mort fou intoxicació greu per medicaments. El seu metge personal, Conrad Murray, està en llibertat sota fiança després que els fiscals l'acusassin de provocar-ne involuntàriament la defunció. La seva germana, Latoya Jackson, manté l'opinió que el rei del pop fou assassinat pels doblers que produiria el seu òbit.

De moment, a Mallorca sembla que la febre pel rei del pop en els dies posteriors al seu traspàs fou passatgera. El veterà discjòquei Juan Campos, gran admirador de Jacko i regent de la botiga de música Discos Oh!, explicà ahir que "la gent s'interessà pels productes de Jackson durant quatre dies; després les vendes caigueren fins a la normalitat". Lan Garcia, de Xocolat, hi coincidí: "Hem venut més camisetes que discos seus aquest darrer any".

Poc després de morir l'astre, el documental This is it s'estrenà als cinemes i més tard es posà a la venda. La cinta mostrava la preparació d'uns concerts que Jackson hauria d'haver fet a Londres el juliol passat. "En vàrem demanar uns trenta dvd a la distribuïdora i els hem hagut de tornar quasi tots", afirmà Garcia. Per les botigues mallorquines, la crisi causà més impacte que l'ídol del pop.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris