algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Darrers jaleos de Sant Joan

Ciutadella es va acomiadar de la seva gran festa amb els tradicionals jocs del pla i els jaleos, que s'allargaren fins ben tard

Els jocs del pla, amb les anelles i les carotes, i els caragols acomiadaren ahir les festes de Sant Joan de Ciutadella davant una multitud de menorquins i forans que durant dos dies han viscut la festa de manera ben intensa.

La bauxa començà a les 8 hores, quan el flabioler del matí, Juanlu Gelabert, acudí a cas Duc per demanar permís per començar el replec. En aquesta ocasió, el Caixer Senyor del bienni, Manuel Soto Martorell, delegà al seu fill major, Manuel Soto Estrada, de 10 anys, la funció protocol·lària. Dues hores després, els 96 genets de la colcada es dirigien cap a l'entrenament matinal dels jocs del pla.

Amb un sol de justícia, milers de persones esperaven els genets. Fins a 28 cavalls en dues voltes varen provar d'encertar l'anella en els entrenaments, tot i que només cinc l'endevinaren, una menys que l'any passat. L'escomesa de bon de veres per als jocs del pla arribà quan passaven set minuts de les nou i mitja del vespre i davant un públic ben animat. Tal com mana la tradició, primer tocà la prova de les ensortilles.

L'ensurt arribà amb la primera correguda, quan un cavall aplegà una jove que, despistada, no s'arraconà. Tot i això, el cavaller aconseguí l'ensortilla. Fou l'inici agredolç de la festa. La jove patí una lessió cervical i en fou atesa a l'hospital de la localitat. Després de les anelles arribà el torn del joc de carotes i, per acabar, el corre aferrats. Les corregudes de les ensortilles acabaren abans de les 23.00 h, quan tot seguit començaren les carotes. Els caixers aconseguiren enguany encertar nou ensortilles.

En tancar aquesta edició, la bauxa continuava pels carrers de Ciutadella. El servei d'urgències registrà alguna incidència més, però lleu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris