algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

El concurs 'RecPlay' fomentarà la creació musical en català de les Balears

49730

Els impulsors del programa en el moment de la signatura de la col·laboració.

Ferran Aguiló

El director general de Cultura, Pere Joan Martorell, el vicepresident i coordinador de l'Obra Cultural Balear (OCB), Tomeu Martí, i el director de IB3 Ràdio, Víctor Àlvarez, han signat avui un acord per organitzar el II Concurs musical de maquetes 'RecPlay', que té com a objectiu fomentar la creació musical en català de les Balears i donar a conèixer a artistes novells de tots els estils musicals. D'aquesta manera, Martorell ha destacat, durant l'acte, que aquesta iniciativa constitueix una plataforma important no només perquè els grups i els solistes de les Illes poden donar a conèixer la seva producció, sinó perquè serveix per "fomentar la música en català realitzat a les Balears per poder difondre-la l'exterior".

Per la seva part, Martí ha convidat tota la gent que faci música en català a concursar, ja que 'RecPlay' recolza els creadors balears a través de la cessió d'espais en els mitjans públics. Així mateix, Àlvarez ha agraït l'ajuda dels altres dos organismes col·laboradors, ja que conjuntament "s'aconsegueix arribar molt més lluny". D'altra banda, la novetat de la present edició de 'RecPlay' és l'eliminació de les categories de participació per unificar-les en un únic grup en el qual poden participar tots els músics de Balears, sense límit d'edat ni d'estil, amb l'única condició que en el treball presentat al concurs hi hagi un percentatge majoritari de música en català.

Una vegada realitzada la inscripció, els grups seleccionats seran entrevistats en els programes 'RecPlay' -de dilluns a dijous, a les 22.00 hores-- i 'Radiocassette' de IB3 Radi -dissabtes i diumenges-. A més, les maquetes podran ser escoltades també en el blog oficial del programa http://aib3radioescoltarecplay.blogspot.com.

Els guanyadors

Així mateix, el guanyador del concurs serà escollit pel jurat compost per membres de IB3 Ràdio, l'Obra Cultural Balear i la Conselleria d'Educació i Cultura i, també, per votació popular a través del blog oficial. D'aquesta manera, a la final participaran els quatre grups finalistes escollits pel jurat i el grup que aconsegueixi més suport de la votació popular. El guanyador realitzarà actuacions remunerades a l'Espai Mallorca de Barcelona i a l'Espai València, així com concerts que es produeixin a les Balears que no coincideixin amb la seva illa de residència.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per unitat de cures intensives, fa mes de 10 anys
Bravo.
Valoració:17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris