algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
18°

Guillem d'Efak, referent cultural

Projecte d'Efak protagonitza la jornada Viu la llengua, que lliura els diplomes dels cursos de català per a nouvinguts

La història de Guillem d'Efak il·lumina el camí de molts d'immigrants que arriben a Mallorca amb ànims d'integrar-s'hi. Procedent de Guinea Equatorial i criat a Mallorca, D'Efak es va convertir en el 'primer negre' de la ciutat de Manacor. Amb motiu de la jornada Viu la llengua, en la qual es lliuraran els diplomes d'assistència dels cursos de català per a nouvinguts, l'esperit de l'artista nascut al continent africà reviurà a mans de Projecte d'Efak.

El grup de tribut ha estat escollit per a l'acte amb motiu del fort lligam que uneix els alumnes amb l'obra de D'Efak. Els seus textos han estat un recurs constant pels estudiants del Cofuc, Projecte D i l'associació Paraula, que han treballat amb l'obra de Guillem d'Efak per ampliar el vocabulari. Aquests exercicis han servit com a introducció al món del músic i poeta, lligat al moviment de la Nova Cançó. Avui, a partir de les set del capvespre, els alumnes gaudiran de les seves composicions, interpretades en directe per Projecte d'Efak, formació que reinterpreta la música del fill adoptiu de Manacor amb arranjaments moderns.

L'acte tindrà lloc al pati de la Misericòrdia a partir de les 19 hores i estarà obert al públic, ja que Viu la llengua es planteja com un acte intercultural i integrador. Abans de l'actuació de Projecte d'Efak, s'hi podrà veure l'exhibició del grup d'acròbates Kenyan Boys, format per exalumnes d'aquests cursos de formació.

Es preveu que unes cinc-centes persones, entre elles nouvinguts d'Amèrica del sud, Europa, nord d'Àfrica, Àfrica negra i Àsia, acudeixin a l'acte, que inclourà, a més, un tast de productes gastronòmics de les Illes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris