cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
11°

Prioritat: Museu de Mallorca

La ministra González-Sinde reconeix que hi haurà retallades en inversions estatals arran de la crisi. El Museu de Mallorca i Pol·lèntia es mantenen

49816

La ministra de Cultura, ahir a Palma.

Ferran Aguiló - J.M.

Tot apunta que les inversions estatals en infraestructures culturals poden minvar. "El nou escenari econòmic fa que totes les inversions de l'Estat s'hagin de revisar, caldrà establir prioritats", assegurava ahir la ministra de Cultura, Àngeles González-Sinde, després d'acabar la reunió de la sectorial de Cultura al palau de l'Almudaina. Tot i això, en aquest ordre de prioritats, la titular espanyola de Cultura destacà el Museu de Mallorca com a objectiu cabdal.

"El 2009 hi hem invertit més de dos milions d'euros, ara hem d'estudiar la viabilitat del projecte de rehabilitació; som conscients de les necessitats i la importància del museu", assegurà. Aquests fets, doncs, constaten la necessitat d'adequar les necessitats del centre (de titularitat estatal) a un nou discurs museístic, a més de la revisió de les sales de belles arts i arqueologia. Tema a part serà la rehabilitació de la secció etnogràfica del Museu de Muro que, de moment, quedarà en un segon pla. "Si hem de prioritzar serà per al Museu de Mallorca", sentencià.

Acompanyada del conseller d'Educació i Cultural, Bartomeu Llinàs, González-Sinde recordà també el compromís de Madrid amb el Consorci de la ciutat romana de Pol·lèntia i els 105.000 euros fixats. "El conveni està llest per ser firmat", digué.

Les obres a l'Arxiu del Regne de Mallorca, que encara s'han d'iniciar, i les inversions de Madrid a la necròpoli del puig dels Molins a Eivissa foren altres dels punts tractats en la roda de premsa de la ministra a Ciutat i pels quals comprometé ajuda estatal. "Aquest Govern no creu que el Ministeri de Cultura sigui el darrer escaló", avisava la ministra per confirmar després que "cal ajustar-se a la reducció de dèficit que ens ve imposada".

El palau de l'Almudaina serví ahir d'escenari per a la Conferència Sectorial de Cultura, a la qual acudiren els diferents consellers de Cultura de les comunitats de l'Estat i també el president Francesc Antich. La importància del turisme cultural fou un altre dels punts tractats entre la ministra espanyola i el cap de l'Executiu autonòmic i de "com encaixa amb el turisme de les Illes Balears", indicava Sinde.

Les Balears, però, no varen ser el centre d'atenció de la sectorial. Si bé Antich i Llinàs destacaren la importància de l'anomenat turisme cultural, el gruix de la reunió es va centrar també amb les ajudes a les arts escèniques i de música i l'adequació de les sales de cinema de l'Estat per a l'embranzida del 3D. Ja el capvespre els responsables de Cultura visitaren la possessió de Raixa, dins el marc de la campanya de la serra de Tramuntana com a patrimoni de la Unesco.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xesca, fa mes de 10 anys
Que la retallin a ella i al seu ministeri!

No hi ha cedides ja les competències a les comunitats autònomes?

CONCERT ECONÒMIC JA PER A LES ILLES BALEARS!

Valoració:14menosmas
Per Retallades, fa mes de 10 anys
Ha de venir una forastera a dir-nos el que ens donará diners, encara que sigui conscient de que no basten per res. Independència senyors!
Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris