cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

Antich: «Pere Serra ha deixat la seva petjada sobre la societat balear de l'últim segle»

La ministra González-Sinde ha qualificat al president del Grup Serra com 'un humanista del nostre temps'

El president del Govern, Francesc Antich, ha dit avui que el president i editor del Grup Serra, Pere A. Serra, a qui avui s'ha lliurat la Medalla d'Or de la comunitat, «ha deixat la seva empremta sobre la societat balear de l'últim segle», i alhora li ha agrait «la seva dedicació al país des de les més variades vessants».

Serra no ha ocultat la seva emoció per rebre aquest premi a la sala Joan Miró del Museu Es Baluard de Palma, un lloc que ha destacat per retre homenatge a un artista que va desenvolupar un part rellevant de la seva activitat lligada a Mallorca.

Aquest personatge està fortament vinculat a la cultura i art de les Balears i, en aquest sentit, ha destacat la seva preocupació al creure que s'està descuidant el llegat d'aquest patrimoni cultural de cara a les noves generacions. Alhora, ha considerat que cal fer un esforç per intentar preservar aquests i altres recursos de l'illa, com són els naturals. «Cal treballar perquè les aigües tornin a tenir la transparència que tenien fa anys».

«Cal intentar fer alguna cosa perquè quedi la petjada del nostre pas pel món», ha sostingut l'editor, segons el qual els valors culturals són apreciats també pel turisme que visita les illes.

La ministra de Cultura ha afirmat que «no és per atzar» que s'hi hagi concedit aquest premi a Serra tan sols vuit mesos després que el Ministeri de Cultura el condecorés amb la Medalla d'Or del Govern al mèrit en les Belles Arts.

Així, ha afegit que «l'esforç per tirar endavant les idees i la tenacitat i la passió que fan falta per viure sense renunciar als valors sempre acaben donant els seus fruits. Inevitablement cristal·litzen, fins i tot en la forma d'un reconeixement tan poc cercat però tan merescut com aquest».

«Serra és, abans que res, un humanista del nostre temps, que impulsa la veritat des del periodisme i des de l'art, però que, a més, aconsegueix que cristal·litzi diàriament el seu compromís fent de si mateix cada matí un impuls cívic renovat», ha assenyalat González-Sinde.

«La informació i la cultura són drets essencials per al bé comú i mai sobren voluntats per fer-les avançar. I per això és de justícia la gratitud, el respecte i l'afecte que tots els qui estam avui aquí reunits sentim cap a Serra».

Antich, per part seva, ha indicat que la Medalla d'Or de la Comunitat és el màxim guardó que atorga l'Executiu «a persones i institucions que han destacat des de diferents àmbits a la societat balear».

Així, ha afegit que s'ha lliurat aquesta distinció a Serra per «la seva dedicació a favor de la cultura de les Illes Balears i pel seu treball com a empresari, editor, periodista i difusor de la història i de l'actualitat de les illes».

«Es el reconeixement a la tasca de tota una vida dedicada al món de la comunicació més pròxima i a la promoció de la creació artística forjada en aquesta terra». Alhora, el president ha assegurat que Serra «ha mantingut un compromís indiscutible» com és el que «tota la seva activitat empresarial ha estat lligada a Balears».

En aquesta línia, ha puntualitzat que Serra és «un emprenedor esforçat i perseverant que ha teixit una xarxa editorial i cultural en una terra com Mallorca en la qual, desafortunadament, ha estat més fàcil obtenir riquesa, poder i reconeixement social amb el ciment abans que amb la paraula escrita».

A més, ha sostingut que Serra ha estat capaç de crear un grup de comunicació «fet a les illes» que «ha arribat a un gran nivell de notorietat», i alhora ha apuntat que «al llarg del temps ha sabut adaptar la seva activitat a la dinàmica innovadora dels mitjans de comunicació», afegint als tradicionals mitjans escrits els audiovisuals «fins a configurar un grup competitiu, modern i dinàmic».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris