cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 17°
17°

Recompte d'inversions

La presència avui a Palma de la ministra espanyola de Cultura, Àngeles González-Sinde, per presidir la Conferència Sectorial de Cultura, torna a treure a la palestra les inversions que Madrid té previstes per a les Illes Balears. L'any passat el Govern espanyol va prometre més de 20 milions d'euros en inversions culturals per a les Illes, unes xifres que podrien variar segons l'evolució econòmica de l'anomenada crisi. Tot i això, el director general de Cultura, Pere Joan Martorell, ha confirmat tots aquests mesos que les inversions del Govern central "es mantenen com eren previstes".

Afecten principalment Mallorca i Eivissa, amb un dèficit històric més que considerable. És el cas de la reforma de la seu de l'Arxiu del Regne de Mallorca, un projecte que ja s'ha iniciat i que té pressupostats 13,3 milions d'euros. La segona fase de rehabilitació del Museu de Mallorca, en concret a la secció de Belles Arts i Arqueologia, és un altre dels temes pendents. De moment, s'han acabat les obres d'emergència al centre museístic i resta ara l'aprovació del projecte definitiu per iniciar la segona tongada. El pressupost que Madrid va preveure per al museu, segons dades del Govern balear, és de 3,5 milions d'euros. Menció a part té el centre etnogràfic de Muro, que necessita mà de metge i que, segons l'Executiu, s'hi han d'invertir 300.000 euros per millorar-ne el sistema elèctric. La reforma del centre hauria de disposar d'1 milió més d'euros.

L'entrada oficial del Ministeri al Consorci de Pol·lèntia és un altre afer que està en l'agenda de política cultural. Segons fonts insulars el conveni se signarà a Alcúdia demà, dimarts dia 22, per part de la directora general de Belles Arts del Ministeri, María Àngeles Albert de León. Es tracta de la passa definitiva per a la construcció del futur museu de la ciutat romana.

La pitiüsa major és un dels altres esculls pendents quant a inversions estatals. Està en marxa la solució de les humitats del Museu Arqueològic d'Eivissa, on la Direcció General de Patrimoni de l'Estat estudia construir una nova seu just al mateix solar on també s'ha d'alçar la futura biblioteca pública, dos gran projectes per a Eivissa. S'hi han d'afegir les actuacions ja realitzades, com les d'emergència del Museu de Mallorca i els 1,2 milions d'euros per a la restauració de la Llonja, d'on fa poques setmanes s'han retirat les bastides.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris