algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
22°

El be, passat per aigua

Ciutadella dóna el tret de sortida oficial a les Festes de Sant Joan amb un diumenge del be amb pluja i davallada de les temperatures

50116

Nando Salord no defallí gens ni mica, tot i la pluja que va caure a Ciutadella.

Carme Fontestad

Les Festes de Sant Joan ja són aquí. La casa del Caixer Senyor, Manuel Soto Martorell, congregà ahir centenars de persones per viure, per primera vegada enguany, el so del tambor i el flabiol. Puntuals a la cita, a les nou del matí, un dels homes del be més joves que ha tingut mai la festa ciutadellenca, Nando Salord (17 anys), inicià el recorregut pels carrers del centre històric i va dur a terme les 11 visites i els 6 tocs de dol prevists per la comitiva del be.

El seguici va complir amb escreix l'horari previst inicialment i acabà el seu periple al voltant de les 22.30 hores a la casa del Caixer Casat, Valeriano Allès Canet.

La sortida de Cas Duc, que no s'efectuava allà des de fa quinze anys, va ser acollida amb passió i alegria pels centenars d'assistents al tret de sortida de les Festes de Sant Joan. Acompanyat pel seu germà com a descarregador, l'home del be va enfilar el camí cap a l'ajuntament de Ciutadella. Precisament, el temps que va durar el trajecte va ser l'únic, durant tot el matí, en què la pluja no va fer acte de presència. De fet, les gotes que ahir varen caure a Ciutadella i les baixes temperatures impròpies d'un mes de juny varen sorprendre més d'un. Els ciutadellencs no recorden un diumenge del be en aquestes condicions meteorològiques d'ençà del 1992, quan Fernando Saure va exercir de Caixer Senyor. De tota manera, aquell any l'aiguat fou més intens i no donà treva a la comitiva fins a les quatre del capvespre.

Ahir els paraigües es convertiren en un element més de la festa, visibles en tot el recorregut. El mal temps féu més feixuga la feina de Nando Salord, qui patí en primera persona els efectes d'aigua i el fet de carregar descalç durant catorze hores seguides un anyell d'uns 25 quilos.

Un dels moments més sentits fou quan el seguici s'aturà davant la casa del Caixer Pagès de Tramuna, Antoni Bosch, de dol per la inesperada mort del seu pare dissabte.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris