algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

Quatre bandes ompliran per agost el festival 9cat

Els catalans El petit de cal Eril i Kontra-band hi compartiran escenari amb els locals d'El gran amant i Es Reboster

El festival de música en català que des de fa tres anys organitza l'Ajuntament de Palma a les Voltes té ja el cartell tancat. Des del Principat hi arribaran El Petit de cal Eril i Kontra-band, mentre que de Mallorca hi seran Es Reboster i el Gran Amant. Aquest certamen, que forma part del cicle Nit a nit de Cort, tindrà lloc els dies 12 i 13 d'agost.

L'objectiu d'aquest esdeveniment és difondre la tasca de grups del nou panorama musical que utilitzin la llengua catalana. En les dues edicions anteriors, ja han passat pel 9.cat formacions com Mazoni, Marcel Cranc, Gruixuts i Oliva Trencada -en la primera convocatòria- i Sanjosex, Barrumbada, L'equilibriste i Els Maics de les Arts -el segon any.

Un dels atractius d'enguany és l'actuació d'El petit de cal Eril, un cantautor nascut, com diu ell, "al menjador de ca seva", en un petit poble de l'interior de Catalunya i que ha entrat amb força dins aquest moviment de nous grups en català encapçalat, entre d'altres, per Manel i els Amics de les Arts. Acompanyant El petit de cal Eril, hi seran els locals d'El gran amant o, cosa que és el mateix, Gerard Armengol, Pep Toni Ferrer i Jonny Montaman.

Així, després d'una primera jornada definida pels ritmes folk i, en la majoria dels casos, inclassificables, el segon dia del festival serà protagonitzada per l'ska i els moviments més marcats a càrrec dels catalans Kontra-band, que tornen a l'escenari amb el segon disc, Acopalipsis in la Costa Rara, i dels mallorquins Es Reboster, que també han un seu segon treball: WOW.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris