algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Escut d'Or per al setmanari Sóller

La Comissió de Cultura i Festes de l'Ajuntament de Sóller ha aprovat aquesta setmana per unanimitat atogar l'Escut d'Or de la ciutat al setmanari Sóller amb motiu del seu 125è aniversari, que es compleix el proper 11 de juliol. El lliurament de l'Escut d'Or es farà efectiu per les festes de Sant Bartomeu, segons informà el regidor de Cultura, Guillem Bernat. Aquesta distinció, una de les més importants que atorga l'Ajuntament a entitats i particulars que han destacat per algun motiu, trajectòria o acció, se suma a les nombroses felicitacions que fins ara ha rebut el setmanari Sóller en els seus 125 anys d'història, que l'han convertit en el degà de la premsa forana de Mallorca i en un dels periòdics més antics de l'Estat espanyol.

Un diari centenari

El setmanari Sóller va ser fundat el mes de juliol de l'any 1885 per Joan Marquès Arbona i al llarg dels seus 125 anys ha tingut tres èpoques. La primera (juliol 1885-desembre de 1889) finalitzà quan se'n suspengué temporalment la publicació per millorar-ne la impressió. La segona (setembre de 1891-desembre de 1972) va ser continuada fins que la publicació fou adquirida per Pere A. Serra Bauzà, actualment president editor. La tercera etapa s'inicià el desembre de l'any 1972 sota la gerència de Manuel Picó i es va obrir una redacció a Palma. El mes de gener de 1996, el Grup Serra subscrigué un acord amb Sóller Publicacions SL, la qual es fa càrrec des d'aquell moment de la redacció i de l'explotació comercial del setmanari, encara que amb tota la infraestructura informàtica i tècnica del Grup Serra.

Els escuts d'or de la ciutat de Sóller s'instauraren el 2001 amb la renovació del reglament d'honors i distincions que impulsà el Pacte de Progrés. Es tracta d'una distinció d'excel·lència que s'atorga a persones o entitats que hagin destacat especialment en qualsevol àmbit social o cultural i s'hagin distingit pel seu servei a la ciutat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris