algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 13°
13°

“Amb la terra, la llengua i la cultura”

El reconeixement de Pere A. Serra com a Medalla d'Or de la Comunitat Autònoma ha estat molt ben rebut per tots els sectors de la societat que ahir no dubtaren a expressar la seva aportació en la cultura i la llengua de les Balears.

Albert Moragues
Amb el president Antich de vacances, Albert Moragues, conseller de Presidència, constatà ahir "com de fàcil ha estat elaborar l'expedient de Pere Serra com a Medalla d'Or a la Comunitat". "En el seu cas", digué Moragues, "se li hauria de donar un premi per cada una dels vessants en què ha destacat. Allò veritablement difícil ha estat resumir tot el seu currículum en un sol full", comentà el conseller, que digué que des del seu punt de vista "l'argument que més vaig defensar fou la seva aposta per la llengua, un exemple del qual és l'únic mitjà de comunicació escrit en català: el dBalears".

Bartomeu Llinàs
El conseller de Gultura del Govern Balear, Bartomeu Llinàs, destacà que "Pere Serra té una trajectòria rellevant com a professional del món de la comunicació, que ha sabut combinar amb el desenvolupament d'una de les passions que l'han mogut sempre: la seva estimació per l'art i per la cultura de la nostra terra". "Precisament", digué Llinàs, "si una cosa vull subratllar com a conseller de Cultura és la seva tasca com a col·leccionista, promotor i mecenes dels artistes de les Illes".

Aina Rado
La presidenta del Parlament, Aina Rado, destacà "la valentia empresarial" de Pere A. Serra a l'hora de publicar un diari en català com és dBalears, dins el qual, subratllà Rado, "no s'inclouen anuncis publicitaris d'oferta sexual". La presidenta també digué com "és un motiu d'orgull que a l'editor Pere A. Serra li concedeixin la Medalla d'Or de la Comunitat Autònoma, una distinció que fa justícia als mèrits que ha anat acumulant al llarg de la seva trajectòria professional".

Francina Armengol
La presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol, destacà, entre altres aspectes, "la posada en marxa de la Gran Enciclopèdia de Mallorca i el seu reconeixement a la llengua a través de la creació de dBalears". "Tot això sense oblidar", digué Armengol, "tota la trajectòria empresarial, personal, artística i el compromís amb la terra".

Ramon Socias
El delegat del Govern, Ramon Socias, recordà "la trajectòria plena d'èxits empresarials i personals, ja reconeguda a través de la concessió d'altres distincions, com la Gran Creu d'Alfons X, el Savi, les Medalles d'Or del mèrit turístic i al Treball". "Però tal volta -emfatitzà Socias- de la que més en gaudeix és de la declaració de fill il·lustre de Sóller, el seu poble. Aquesta és una distinció de la qual sempre en fa gala". Socias, també solleric, celebrà les darreres aportacions de Serra amb la Fundació Tren de l'Art i Can Prunera. "Desitj que no sigui la darrera, ja que la seva vitalitat no té aturall", conclogué.

Joan Font
El conseller insular de Cultura, Joan Font, també fou referència al Diari de Balears a l'hora de parlar de Pere A. Serra. "Hem de tenir clar que si no fos per ell seria molt difícil tenir un diari amb la nostra llengua a les Balears. I Així mateix, no podem deixar de banda la seva faceta dins el món artístic, també de vital importància a les nostres illes", digué Font.

Nanda Ramon
Dins l'àmbit artístic de Pere A. Serra, la regidora de Cultura a Palma, Nanda Ramon, destacà el fet que la Medalla d'Or li sigui entregada a la sala Miró del museu Es Baluard: "És molt significatiu perquè en aquesta sala hi ha part de la seva pròpia col·lecció, que forma part del fons del Museu i que posa així a disposició de tots els ciutadans obres com la Sèrie Mallorca i El vol de l'Alosa, dedicada als poetes mallorquins".

Ñaco Fabré
L'artista i acadèmic Ñaco Fabré s'alegrà del nomenament i explicà que "és gràcies a persones com ell que molts de nosaltres hem pogut continuar endavant, arrencar el vol i poder gaudir d'un museu com Es Baluard".

Gori Marcús
El gerent de l'Orquestra Simfònica de les Balears admet personalment que li "pareix beníssim perquè ha estat una de les persones que més ha fet per la cultura d'aquesta terra". En nom de l'Orquestra, Marcús es mostrà "orgullós del premi perquè ell sempre ha estat al nostre costat a l'hora de difondre la tasca de la Fundació a través dels seus mitjans de comunicació"

Jaume Mateu
Deixant palesa la seva aportació a la llengua, l'art i la cultura, el president de l'Obra Cultural Balear volgué destacar "el desplegament editorial que ha fet amb les seves publicacions. "En especial, voldria subratllar la traducció al català que féu de l'obra de l'Arxiduch Lluís Salvador Die Balearen, que és d'una importància capital i crec que ha estat poc valorada", digué Mateu, que no oblidà "l'apartat artístic i l'esforç i interès esmerçat en aquest camp i que tant a contribuït en les nostres illes i els seus ciutadans".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris