cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
25°

Pere A. Serra, Medalla d'Or de la Comunitat

L'àmplia trajectòria cultural i professional de l'editor de dBalears ha avalat aquest reconeixement, que es farà efectiu el proper dilluns amb un aclte al Museu Es Baluard de Palma. El guardó, que és el més alt que dóna el Govern balear, se suma a una llarga llista de guardons a tota una carrera

50178
Joan Riera

Serà aquest dilluns, a la sala Miró del Museu Es Baluard, que ell mateix somià i ideà al cor de la murada palmesana, quan Pere A. Serra (Sóller, 1928), president editor del Grup Serra, serà distingit amb la Medalla d'Or de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Ahir al matí, el Consell de Govern confirmà la condecoració "en reconeixement al seu treball a favor del redreçament cultural de les Balears" i com a mèrit "a les seves múltiples facetes d'empresari, editor, periodista, mecenes i expert en art". "Pere A. Serra -afegeix l'Executiu- ha estat capaç de cohesionar la societat de les Illes Balears mitjançant la difusió del coneixement de la seva història i la seva actualitat".

Aquesta medalla, que és la distinció més alta que concedeix el Govern balear, se suma a altres guardons que Pere A. Serra ha recollit al llarg de la seva dilatada vida. Un dels darrers fou la Medalla d'Or al Mèrit en les Belles Arts del Ministeri de Cultura, que rebé el mes d'octubre de la mà del rei Joan Carles.

Una de les qualitats que el Govern balear destacà a l'hora d'atorgar a Serra aquesta distinció ha estat la seva aportació a la llengua catalana, que ha situat, a través de dBalears, en el panorama periodístic de referència a les Illes. En aquest mateix sentit, l'Executiu també valora la feina que ha fet l'editor per apropar-se als estrangers residents a l'Arxipèlag a través de publicacions com el Daily Bulletin i el Mallorca Magazine. Serra és també propieatri del diari Ultima Hora -el de més difusió a les Illes-, Ultima Hora Menorca, Ultima Hora Eivissa i Formentera, i d'altres publicacions com el Sóller, Brisas i Venta y Cambio. Dins l'àmbit audiovisual, comanda la productora Nova Televisió i Ultima Hora Punto Ràdio.

Més enllà d'aquest vessant editorial, vinculat sobretot als mitjans de comunicació, Serra és sobretot un amant de l'art. Col·leccionista declarat i mecenes de molts artistes de l'Illa, fou amic personal de Joan Miró, amb qui sempre ha continuat mantenint una estreta relació a través del seu llegat artístic i de la qual ha sortit el llibre Miró i Mallorca (1984), del qual se n'han fet edicions en català, anglès, francès, alemany i japonès.

Com a promotor cultural i director editorial, ha tirat endavant la publicació d'obres tan importants com la Gran Enciclopèdia de Mallorca, l'Enciclopèdia pràctica de medicina i salut de Balears, Els reis de Mallorca i la Gran Enciclopèdia de la Pintura i l'Escultura a les Balears. Així mateix, el 2000 promogué la traducció al català de la magna obra de l'arxiduc Lluís Salvador d'Habsburg-Lorena, Die Balearen (Les Balears descrites per la paraula i la imatge).

També fou ideòleg i impulsor del Museu d'Art Contemporani Es Baluard, de la Fundació Tren de l'Art i del Museu Modernista de Can Prunera, de creació més recent.

La seva llarga trajectòria professional ha estat reconeguda amb nombrosos guardons i distincions, llista que ara es completarà amb aquesta Medalla d'Or del Govern balear.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Alfred, fa mes de 10 anys
Aquest senyor se compra ses medalles amb sos doblers de les subvencions que li dónen els nostres polítics.
Valoració:11menosmas
Per Pere Tanques, fa mes de 10 anys
Una vergonya!, una veritable vergonya!, aquesta i moltes de ses medalles que ha rebut aquets "mecenes", totes donades per politics agraits, de dretes i esquerres!, una perla de aquest "senyor", aquest mitja, a sa seva edició de paper posa, a primera plana, AQUEST DIARI NO PUBLICA ANUNCIS DE COMERÇ SEXUAL...i s'Ultima Hora de qui es?, vergonya cavallers, vergonya!
Valoració:19menosmas
Per J, fa mes de 10 anys
D'aquí endavant les medalles d'Or de la Comunitat han perdut molt del seu valor. Són medalles devaluades. De qui ha estat la iniciativa? de'n Manera, de n'Antich...o ha estat una exigència del propi Pere Serra...jo no ho sé...
Valoració:26menosmas
Per Gaudeamus Igitur, fa mes de 10 anys
No li donaràn, no, el Doctorat Honoris Causa de la UIB. El coneixen prou bé per donar-li.
Valoració:11menosmas
Per Mateu, fa mes de 10 anys
Totalment d'acord amb Independent.
Valoració:-19menosmas
Per Independent, fa mes de 10 anys
Té el mérit que ningú no li pot llevar d'haver fet la gran Enciclopèdia de Mallorca i el Diari de Balears. Només per això se la mareix molt més, per exemple, que els hotelers que han destrossat Mallorca, que han invertit els guanys al Carib per seguir destrossant i que "hablan castellano porque hase más fino".
Valoració:-12menosmas
Per Son Massot, fa mes de 10 anys
Vaja quin reconeixement a un provador de fulanes ..... Visca SON MASSOT !!!
Valoració:22menosmas
Per EBERHARD, fa mes de 10 anys
CREURE PER VIURE
Valoració:16menosmas
Per impresionat, fa mes de 10 anys
Impresionant. Aina Calvo era al Jurat ?
Valoració:18menosmas
Per Xisco Mas, fa mes de 10 anys
Supos que a proposta de Manera, vaja.
Valoració:16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris