cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

El “corral” de Carbonero

La pintora rebé ahir de mans del conseller de Cultura, Bartomeu Llinàs, una medalla del Govern balear que la consolida com a Artista de l'any 2010

L'artista Maria Carbonero obrí ahir les portes del seu estudi, situat al barri de Pere Garau de Palma, per rebre la medalla que l'honora com a Artista de l'any 2010 a les Balears. Fou el mateix conseller de Cultura, Bartomeu Llinàs, que es trobava per primer pic amb l'artista, l'encarregat de fer-li'n l'entrega. "He de reconèixer que l'elecció de Maria Carbonero com a Artista de l'any fou una decisió de la meva antecessora -Barbara Galmés-, però també he de dir que fou un gran encert", indicà el conseller que anà a l'estudi acompanyat del seu director general, Pere Joan Martorell.

Carbonero es mostrà molt agraïda pel reconeixement i afirmà com "estic tenint un any de moltes coses, de viatges, d'exposicions, de premis... i això fa que feina, realment feina, no en pugui fer gaire. De moment, estic amb pecetes petites i amb moltes ganes de posar-me a fer teles grosses que, de fet, ja les tenc preparades".

L'estudi de Maria Carbonero es troba situat als baixos de la seva casa familiar, al carrer de Josep Martí. "Quan vaig començar a acumular obra, me'n vaig anar a un altre estudi al carrer de Màlaga, però després vaig tornar i vaig convertir aquesta zona, que era un corral, en el meu estudi". Acaronat per la llum natural del dia, l'estudi de Carbonero acumula el treball de més de vint-i-cinc anys de feina. Cares, figures i mirades que reposen penjades a les parets, recolzades en terra o degudament ordenades a les prestatgeries. Sorprèn trobar-hi, en un altell de l'estudi, la figura d'un maniquí assegut a una cadira com si estigués esperant o fent la xerrada amb una altra persona. "Era el model que emprava el meu padrí, també artista, quan havia de pintar alguna imatge per a les esglésies", digué Carbonero.

L'exposició retrospectiva de Maria Carbonero 1985-2010, inclosa dins el projecte Artista de l'any, s'ha pogut veure ja al casal Solleric i al Museu de Menorca. Actualment, es pot contemplar a la Fundació Frax, a la província d'Alacant.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris