algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Gran exposició de Miró a la Tate Modern

L'Institut Ramon Llull, reunit ahir en junta rectora, anuncià per a la propera primavera “la més gran exhibició feta mai al Regne Unit” del pintor, que viatjarà més tard a Barcelona i a Washington

50110

Catalunya i Balears aniran de la mà a la biennal de Venècia.

miquel coll molas

"Serà la més gran exposició mai vista al Regne Unit sobre el pintor Joan Miró i tindrà lloc a la Tate Modern de Londres durant la primavera de l'any 2011". Així ho anuncià Josep-Lluís Carod-Rovira, vicepresident de la Generalitat i president de la junta rectora de l'Institut Ramon Llull (IRL), que es reuní ahir al Palau de la Generalitat de Catalunya.

L'encontre, al qual van assistir el conseller de Presidència del Govern balear, Albert Moragues; el conseller d'Educació i Cultura, Bartomeu Llinàs, i el director de l'Institut d'Estudis Baleàrics, Santiago Juan, va estar marcat, com ja és habitual en els temps que corren, per la retallada pressupostària.

Carod-Rovira precisà que "l'exposició amb obres de Miró gaudeix del suport de la Fundació Miró de Barcelona i de la col·laboració del director de la galeria, el valencià Vicent Todolí, que és un personatge destacat". El vicepresident català va declarar que "l'objectiu d'aquesta iniciativa és identificar i reivindicar per al gran públic l'origen cultural de l'autor, conegut internacionalment, posant-nos sota els auspicis protectors de les grans institucions culturals del món".

Per part seva, Albert Moragues va apuntar que "el Govern balear és propietari d'interessantíssimes obres de Miró que també estaran a disposició d'aquesta exposició, que encara està en una fase primària d'organització". La mostra viatjarà de Londres a Barcelona, on podrà ser vista l'octubre de l'any 2011 i s'instal·larà a Washington de març a octubre del 2012.

Retallades
Tant Moragues com Carod-Rovira comentaren ahir la manera com l'IRL reduirà el seu pressupost amb vista al proper exercici. "Els sous dels funcionaris se'n veuran afectats un 5 per cent i el dels alts càrrecs, un 10 per cent, aproximadament", va revelar el polític català, qui va matisar que "sobre els projectes hi ha una voluntat de reducció de despeses i serà necessari ajustar la durada d'algunes activitats". Per al darrer trimestre de l'any 2010, hi haurà una disminució del 7 per cent del pressupost inicial, que equival a uns 60.000 euros menys.

Més activitats
Entre la resta d'activitats previstes destaca la inauguració, el setembre, de l'exposició Interpretant Ramon Llull, l'Amic i l'Amat en el Senat de Madrid, que per octubre arribarà a la seu de l'Institut Cervantes a Atenes i per gener, a Xipre. També la mostra col·lectiva de joves artistes de les Balears interpretant l'Any Chopin anirà a final d'any fins a Varsòvia i Praga. L'octubre, el teatre Price de Madrid durà a terme un cicle d'arts escèniques amb actuacions de teatre, circ i dansa. Del 9 a l'11 de setembre, es posarà en marxa la primera edició del festival Sónar a Chicago.

Pel que fa a convenis, l'IRL s'ha compromès amb l'editorial nord-americana New York Review Books per traduir a l'anglès El quadern gris de l'escriptor empordanès Josep Pla, que es publicarà l'any 2013. Des de principi d'any, l'IRL ha signat 44 convenis amb universitats i altres institucions per impulsar la docència del català, entre les quals destaquen la Universitat de Columbia, la de Nova York i la d'Standford.

Junts cap a Venècia
Si l'any passat Josep-Lluís Carod Rovira va inaugurar un pavelló propi de Catalunya en la Biennal de Venècia sobre art contemporani, la pròxima edició el vicepresident català hi estarà acompanyat d'una comitiva balear, ja que s'habilitarà un espai conjunt amb artistes d'ambdós territoris.

"Ens estam preparant per anar junts a la Biennal per primera vegada", va subratllar el conseller balear Albert Moragues, qui va aclarir que "som conscients de les nostres limitacions i ja tenim l'experiència d'arribar a uns objectius impensables si hi anàssim sols, com la participació en el Festival Iberoamericà de Teatre de Bogotà".•

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris