muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
14°

Una presó amb butaques de cine

L'ACIB inicia avui un cicle de curtmetratges al centre penitenciari, que ha heretat part del material de Porto Pi

Quan ara fa uns mesos part dels cinemes Porto Pi foren desballestats, les butaques no es llançaren al fems, sinó que foren reciclades per omplir la sala d'actes de la presó de Palma. "Hem passat de tenir una aula amb cadires de plàstic a tenir-ne una amb butaques de cinema com la gent normal", digué ahir el seu director, Manuel Avilés.

Així, un pic tenien ja un bon lloc on asseure's, només els faltaven les pel·lícules, que han arribat de la mà de l'Associació de Cineastes de les Illes Balears (ACIB), que avui comencen el primer Cicle de cine a la presó de Palma.

"Volem fer arribar el cinema a tothom. Si el que nosaltres feim, atès que no tenim una gran indústria, és cinema de carrer, volem que arribi a totes les capes del ciutadants", digué ahir el cineasta Toni Bestard, membre de l'ACIB. Així, cada dimarts, fins dia 13 de juliol, els interns del centre penitenciari de Palma podran gaudir dels curtmetratges i de documentals de 16 cienastes illencs, que també assistiran a la presó per comentar personalment les cintes, un fet que enriqueix, segons confirmà ahir l'ACIB, uns i altres.

Aquesta iniciativa va venir de la mà i a proposta dels mateixos cineastes, cosa que ha estat molt agraïda pel director del centre. "Nosaltres no podem pagar doblers, però sí que tenim necessitats culturals. I en un lloc on una de les penes més grans és l'avorriment, sempre que feim alguna cosa la resposta dels presos és molt bona".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris