algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
17°

Rock sobrat d'inspiració

Els reivindicatius Rock & Press presenten el seu tercer disc, Krisis, un treball en clau de punk i protesta que s'inspira en esdeveniments recents de la política balear

Lletres incendiàries, guitarres distorsionades, mala llet i humor a parts iguals són els ingredients de la fórmula de Rock & Press, un grup format per periodistes amb l'objectiu de desfogar-se després de cobrir l'actualitat. "Després de veure els esdeveniments no té cap mèrit fer aquest tipus de cançons. La realitat ha estat molt més punk i salvatge que tots nosaltres i ens ha deixat al nivell de parvulari", afirmà el guitarrista Carlos Garrido.

La temàtica del seu tercer treball, Krisis, ha esdevingut com la perfecta continuació dels discs anteriors. "Sembla fet aposta", comentà Garrido. "En el primer, Cemento, parlàvem de la hipertròfia de l'especulació; en el segon, Corrupción, criticàvem la falta de control. La unió d'aquestes dues coses ha dut a la inevitable Krisis".

Alguns dels temes del nou treball de Rock & Press repassen famosos episodis de la política balear dels darrers anys. D'aquesta manera, s'hi poden trobar al·lusions a personatges com Rodrigo de Santos, Maria Antònia Munar, Jaume Matas, Pedro J. Ramírez i fins i tot Roucco Varela. N'hi ha que reflecteixen l'actualitat de manera deliberada, com és el cas de Lulú, centrada en el palauet de l'expresident Jaume Matas. "Fou el darrer tema que vàrem fer i irònicament és el que l'obre", comentà el guitarrista.

En canvi, d'altres temes s'han posat d'actualitat després d'haver-se gravat. "N'hi ha un composàrem fa dos anys que s'anomena Izquierda cagona. Després de veure el que ha succeït les darreres setmanes, la lletra de la cançó ha tornat a ser molt actual", explicà Miquel Massutí, l'altre guitarrista del conjunt.

Musicalment, Rock & Press han optat per oferir un disc "molt directe i rocker", pel qual sols invertiren quinze dies en l'enregistrament. "Hi ha pistes en el disc que es gravaren a la primera, moltes d'elles de bateria, perquè Mané Capilla és l'únic músic professional de la banda", comentà el cantant Gabi Rodas. "Quan començàrem mai pensàrem que arribaríem a fer tres discs", puntualitzà.

Tot i fer humor al respecte, el grup és conscient que actualment es viu "un moment fotut per a tothom". La banda pretén tenir una funció alliberadora, "els nostres concerts són agressius i el públic entra en una mena de catarsi", comenta Garrido.

Rock & Press presentaran Krisis a la sala petita del Teatre Principal els dies 14 i 15 de juliol. Són els únics concerts prevists aquest l'estiu. "No ens prenem el grup gaire seriosament i tots tenim les nostres feines. Gairebé no tenim temps per assajar i les lletres no ens faciliten tocar a les revetles," conclogué Garrido.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris