algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

La pagesia idíl·lica de Chus Alorda

Els ambients rurals monopolitzen la primera exposició de la pintora, que s'inaugura avui a la galeria Gabriel Vanrell

Els paisatges dels camps de les Illes Balears han estat una font inexhaurible d'inspiració per a Chus Alorda. Les robustes figures de la pagesia eivissenca i mallorquina seran les protagonistes de la galeria Gabriel Vanrell des d'avui vespre i fins al 29 de juny; un total de vint-i-sis quadres en què la pintora mallorquina ret homenatge a la seva infància.

"De petita solia passar les vacances a Eivissa i allà vaig quedar fascinada per la figura dels pagesos", recordà la pintora que avui a les 20 hores inaugurarà la seva primera exposició. A més, la temàtica rural "m'agrada perquè em permet jugar amb els colors i els paisatges", afirmà l'artista, que ha estat treballant en la majoria de quadres de la mostra durant el darrer any.

En la galeria es podran veure pintures que reflecteixen una visió bucòlica del món de la pagesia. Les figures humanes són l'element principal de totes les composicions i apareixen envoltades de naturalesa, cases o fins i tot animals. Tot i la seva importància, els pagesos d'Alorda mai no mostren el rostre. "Les cares no són necessàries en aquests quadres, m'estim més centrar-me en les figures i la seva indumentària", afirmà la pintora, autodidacta en l'estil de l'oli damunt tela.

Sense rostre ni títols, les pintures volen transmetre una sensació de "pau i tranquil·litat", tal com comentà l'artista. En aquest sentit, un altre dels aspectes destacats dels quadres és el color. Chus Alorda afirmà que s'ha inspirat en "les teles dels vestits de pagès. Ho he volgut plasmar amb tons vermellencs, violetes i blaus". La pintora no descarta tractar altres temàtiques en un futur, però de moment se sent "còmoda" dibuixant ambients naturals i afirma que també l'han atreta la figura de les oliveres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris