cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 17°
17°

Dansamàniga, també a l'estiu

La companyia Teatre d'Alaró ha preparat una coreografia basada en Chopin per donar el sus al festival

No tot són males notícies en aquest panorama de retallades culturals. El festival Dansamàniga, de Cala Millor, no només mantindrà per a la propera tardor la cita amb la dansa amb les millors condicions, sinó que, a més, oferirà aquest juliol un petit tast d'estiu per anar fent boca. Del 9 al 17 de juliol, l'auditori Sa Màniga de Cala Millor oferirà dos espectacles: un de producció pròpia, a càrrec de la companyia Carlos Miró, i una nova visita del Ballet de Moscou. "És ver que enguany hem tingut una minva important en les inversions al teatre, però ho hem equilibrat: ens hem estimat més oferir una programació discreta aquesta primavera a l'auditori i dedicar tots els esforços econòmics al festival", confirmà ahir el director de Sa Màniga, Pere Santandreu. "És aquí on volem dedicar bona part dels esforços, perquè l'estimam, perquè el mimam i perquè no és fàcil arribar a complir 10 anys com feim enguany", afegí.

Així, per obrir la temporada, i aprofitant les activitats de l'Any Chopin, Carlos Miró i la seva companyia del Teatre d'Alaró ha preparat l'espectacle de dansa al carrer La meva tragèdia, una coreografia inspirada en la relació d'amor impossible entre el compositor polonès i María Wodzinsky. "La dansa al carrer és una modalitat que sabem que funciona, que capta el públic potencial i els incita a entrar dedins la sala", indica Santandreu, que no vol deixar passar per alt que "Cala Millor és una zona turística i oferir dos espectacles al juliol pot atreure molta gent".

A més, el ballarí mallorquí avançà que aquesta recreació de Chopin estarà basada en un duo de dansa contemporània amb "molt de contacte" entre els dos cossos. Carlos Miró i Manuela Mercè protagonitzaran el primer espectacle de carrer de la companyia Teatre d'Alaró i ho faran acompanyats de la música de bona part dels preludis de Chopin.

I si el parc de davant el teatre acollirà les passes de Carlos Miró, dins la sala hi ha un clàssic que, a Mallorca, pareix que no passa mai de moda: El ballet de Moscou torna aquest estiu i a Sa Màniga representarà, dia 17 de juliol, el Llac dels cignes.

Més enllà d'aquest tast estiuenc, el gruix del festival Dansamàniga continuarà tenint lloc a partir de l'octubre. El director avançà ahir alguns dels plats forts. "Tornarem a tenir la companyia Nacional de Dansa, però amb un afegitó: i és que al juliol Nacho Duato abandona la companyia i serà bo de veure quina és la línia que agafa aquest ballet", digué Santandreu. També està confirmada l'actuació del gup Somosrrostro, de dansa flamenca, amb l'obra Como peces en el agua.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris