cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
23°

Imatges musicades

El músic José Bautista ha posat so a les imatges del fotògraf Pep Bonet i avui en mostrarà el resultat en directe al Baluard

Pep Bonet no dubtà ni un moment quan la fundació sud-africana Gift of the givers li demanà d'embarcar-se amb ells cap a la recent devastada illa d'Haití. D'aquell viatge, que tingué lloc pocs dies després del terratrèmol, en sortí una sèrie de dures imatges que han quedat pràcticament inèdites. "Una revista russa les va publicar finalment, es poden veure a la meva web i en vaig fer un multimèdia" diu el fotògraf mallorquí que anit les mostrarà al públic palmesà per primera vegada en el concert de clausura del festival Alternatilla a les 22 hores al Baluard.

Per fer-ho, gaudirà de la col·laboració del músic José Bautista, que omplirà de música la terrassa del museu al mateix temps que es projectaran les imatges de Bonet corresponents als projectes de Sierra Leone, Hondures i Haití. "José Bautista va veure les imatges per internet i va contactar amb mi amb la intenció de fer-ne alguna composició", afegeix Bonet, qui reconeix que el resultat és una proposta molt "creativa" que barreja el piano en directe de Batista amb altres gravacions musicals i enregistraments antics que recreen unes veus d'Haiti de fa més de 50 anys.

Pep Bonet admetia fa uns dies, en la inauguració de la mostra Consequences, que l'experiència a Haití havia estat una de les més "dures" que havia viscut com a persona i com a fotògraf. Amb la distància de gairebé sis mesos -el terratrèmol tingué lloc el 12 de gener-, en recorda sobretot "el patiment de la gent" i ja anuncia que el proper 12 de juliol tornarà a partir cap allà per veure com estan les coses. "La situació és dramàtica. Per ara van fent, però ningú no sap què passarà quan comenci l'època de pluges", manifesta.

Després de l'actuació de Batista, el festival Alternatilla ha organitzat una subhasta benèfica en la qual s'inclouen dues fotografies originals de Bonet signades per ell mateix. La recaptació es destinarà íntegrament a la fundació Gift of the givers en suport al seu treball a Haití.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris