nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 13°
14°

Farcells de versos

El Festival de poesia de la Mediterrània celebrà ahir la seva tradicional vetlada al teatre Principal

Text: F. Marí
Foto: Pere Bota

Vuit llengües provinents dels punts més distants confluïren ahir vespre en una munió de versos. Era l'acte central del XII Festival de poesia de la Mediterrània en un acte que, val a dir-ho, congregà menys assistents que l'any passat. Tot i això, la platea del Principal quedà gairebé plena per escoltar les metàfores i els pensaments versats dels quinze poetes convidats, vinguts de Catalunya, Nigèria, Sèrbia i Madeira, entre altres llocs.

L'acte, ben puntual, s'inicià amb la presentació del director del festival per prosseguir amb la lectura de quatre poemes per autor. Era, doncs, una vetlada més aviat curta damunt un sobri escenari engalanat de negre i amb un piano de coa a l'espera de les mans de Carles Santos. El primer a recitar fou el felanitxer Arnau Pons, que animà el públic amb unes lletres contundents en una lectura pausada i majestuosa. "La poesia és una bomba", recordava Gabriel Mesquida, en paraules del mateix Pons.

Després va ser el torn del lluitador José Viale Moutinho, que no passà per alt de la seva terra: Madeira. "El 50% de la culpa és de la natura i l'atre 50% és a causa dels corruptes del Govern", recordà abans d'iniciar la lectura. El seguiren Nevera Budimir, Saleh Abdalahi Hamudi, Nicole Brossard, Antoni Canu, Jacques Dupin, Mustafà Köz, Jaume C. Pons Alorda, Peru Saizprez, Remi Raji, Carles Santos, Christian Uetz i la catalana Blanca Llum Vida.

Entre les primeres files hi seien el conseller insular de Cultura, Joan Font, acompanyat de la directora de l'Institut Ramon Llull, Fanny Tur, i el director general de Cultura, Pere Joan Martorell. Tanmateix, el que més hi predominava eren escriptors, com ara Antoni Vidal Ferrando, Joan Perelló, Antònia Vicens, Andreu Manresa, Sebastià Perelló, Josep Lluís Aguiló, Àngel Terron i Damià Pons, a més del compositor Toni Caimari. Qui més sorprengué, però, fou Nils Burwitz que, acompanyat de la seva llibreta, no s'aturà de dibuixar el poetes en tot el recital.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris