cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
17°

Teixits musicals de Chopin

Preludi tèxtil per a Chopin reflecteix una visió sobre tela de la vida i obra del compositor polonès

Música, dolor, amor, solitud... La vida de Chopin recull tants elements impactants per a l'ésser humà que en el dos-centè aniversari del seu naixement són molts els artistes que li volen retre homenatge. Amb aquest motiu, alumnes de cinc universitats i escoles d'art presenten Preludi tèxtil per a Chopin, els fruits d'un taller que es portà a terme a l'Escola Superior de Disseny de les Illes Balears el mes de març passat.

La mostra, que s'inaugura avui a les 19 hores al mateix centre i que s'exposarà durant dues setmanes, reflecteix diferents visions sobre la vida i l'obra de Chopin a través del treball sobre teixits. "Existeixen elements comuns, nexes equivalents entre els teixits i la música", afirma Harold Jiménez, un dels dos professors que impartí el taller del qual han sortit aquestes obres. "El punt, la línia, el pla, el color, l'estructura... són unitats que es poden relacionar amb la música i amb els pentagrames sobre els quals s'escriu". Un cor de tela lligat a un pentagrama, un vestit que recrea la projecció dels sons i que s'adorna amb miralls, un camí de fils que representa les línies melòdiques de les dues mans del piano i un vestit sobre el qual es vessen unes projeccions que reaccionen amb el renou d'ambient són algunes de les obres que es poden trobar a la sala.

Per tenir més contacte amb la vida del compositor romàntic, els estudiants visitaren durant els dies del taller la Cartoixa de Valldemossa. "Vàrem voler contemplar l'entorn de Chopin i la Cartoixa és un lloc que té molta memòria". Blanc i negre predominen en la mostra, "els colors del piano", puntualitza Jiménez.

Els passatges tortuosos de la vida del compositor polonès també han estat font d'inspiració pels autors de la mostra. D'aquesta manera, en l'obra de Juan F. Mota Magaña, hi podem trobar formes sota la tela d'un llit que evoquen la cruesa i el patiment de la malaltia i en Batec en si Bemol, obra abstracta i visceral d'Andrea Castro Company, es plasma la mort del músic. Preludi tèxtil per a Chopin arriba a Palma després d'haver-se exposat els darrers mesos a Tolosa i a Barcelona.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris