algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

Còctel per la llengua

Els Kumbes del Mambo primer i els joves d'Obrint Pas després feren botar una plaça de Cort pintoresca en defensa d'un país

Era una combinació arriscada, però el públic hi respongué força bé. El pas de la flama de la llengua per Palma deixà divendres vespre damunt l'escenari de Cort dues formacions musicals ben diferents que entretingueren i sorprengueren les desenes de ciutadans concentrats davant l'ajuntament. Els primers a agafar el testimoni del Correllengua foren els Kumbes del Mambo, que, enmig d'una plaça més aviat passiva, hagueren d'esforçar-se de valent per fer-la ballar.

Val a dir que al principi costà molt, però, com sol succeir en els seus concerts, al final gairebé tot el públic féu una rotlana i ballà a ritme de mambo. Entre els fervents seguidors, hi havia escoltes d'arreu de Palma (amb mocadors inclosos), infants que botaven sense aturar i la regidora de Cultura de Cort, Nanda Ramon, i el director de Mobilitat, Antoni Verger, que no perdien el ritme. Tot s'hi valia per remenar-se al so de "se mou com una palmera", el Twist kumbaià i El gripau babau.

L'actuació havia començada a les 20.15 i una hora després turistes i seguidors s'arremolinaven a Cort. A les deu, Obrint Pas pujà a l'escenari, encara amb regust de xaranga. La tragueren tot d'una.

Feia gairebé dos anys que els valencians no actuaven a l'Illa, a més de l'any sabàtic que s'agafaren el 2009. Així doncs, els seguidors els esperaven amb ganes. Entre el públic desaparegué de cop l'ànima escolta i fou suplantada per la revindicació i la proclama. La majoria de joves, tot s'ha de dir, botaren i ballaren a ritme d'ska, rock i punk. Era el que públic volia veure en defensa d'una llengua i un país.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris