cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
22°

L'illa dels nombres

El Casal Solleric acollirà, a partir de dimarts, l'exposició d'algunes de les imatges participants i guanyadores del quinzè concurs de Foto jove

Sigui on sigui que girem la mirada, els nombres són ben presents en la nostra vida. Així ho han demostrat els més de 600 alumnes, de 20 centres d'ensenyament de tot Mallorca, que han participat en la quinzena edició de Foto jove.

Els al·lots tenien una única directiva per fer les fotografies: els nombres. I, a partir d'aquí, cada un ha anat explorant la seva creativitat. Cada centre ha pogut adaptar el concurs a les seves necessitats acadèmiques, de manera que alguns l'han inclòs dins l'assignatura de plàstica i altres en la de matemàtiques. Segons expliquen els organitzadors, "els joves de més edat han aconseguit magnífics retrats i imatges i els més petits han aguditzat la imaginació per reflectir els nombres, no tan sols en el seu grafisme, sinó també a través del concepte". Dins les maneres d'entendre aquesta realitat hi trobam ubicacions físiques i temporals, mesures, maneres de dir, ordre i classificacions, a més d'imatges que mostren el valor econòmic de les coses.

Organitzat per l'Ajuntament de Palma, s'hi han repartit prop de 2.500 euros en premis dividits en tres categories: la dels petits, de 8 a 12 anys; els mitjans, de 13 a 15; i els joves, de 16 a 21 anys. Cada secció tenia prop de sis premis i finalistes que han rebut diners en metàl·lic, bons de compra d'El Corte Inglés i doblers per invertir en fotografia i càmeres digitals. Han col·laborat en aquest certamen l'Ajuntament de Palma, El Corte Inglés, Foto Ruano, Betacolor i Casa Vila. A partir de dimarts, les imatges es podran veure gràcies a una exposició al Casal Solleric.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris