nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
16°

La ciutat del vent

Dos festivals, un de saxo i un altre d'oboè, ompliran de música la ciutat la setmana que ve. Les classes, organitzades pel Conservatori Superior, reben estudiants de tot Europa i tenen primeres figures com a professors

Música a l'aeroport. Saxòfons a la Fundació Pilar i Joan Miró. Oboès al Conservatori. Partitures a la Fundació Sa Nostra. Concerts a Can Campaner. Pareix que la música s'hagi posat d'acord per fer un viatge llampec de Setmana Santa a la ciutat de Palma. Dos festivals organitzats pel conservatori Superior de Música, un dedicat al saxo i l'altre a l'oboè, coincideixen a partir de la setmana que ve a Mallorca. Aquestes dues cites duran fins a l'Illa primeres figures en instruments de vent i tot un caramull d'estudiants internacionals que en segueixen la pista. "Hem d'entendre aquests festivals dins el marc europeu d'intercanvi. Amb tots els temes d'Erasmus i del pla Bolonya, el conservatori no pot quedar enrere", afegí el director del centre, Josep Prohens.

Així, el primer festival d'oboè durà fins a Palma el prestigiós mestre Thomas Indermühle, acompanyat de l'isrealià Dudu Carmel i del búlgar Petar Hristov. Les classes que aquests mestres faran es complementaran amb una sèrie de concerts oberts al públic en general, que tindran lloc al mateix conservatori els dies 28, 29 i 30 de març (20h). Thomas Indermühle i Dudu Carmel, acompanyats al piano de Rumiko Harada, ho faran dia 28; Petar Hristov hi actuarà en solitari dia 29 i els alumnes del curs amb el piano de Rumiko Harada tancaran el festival dia 30.

Tanmateix, així com els oboès quedaran reduïts al centre del carrer Alfons el Magnànim, el Mallorca Saxophone Festival, que arriba enguany a la segona edició, es distribuirà per tota la ciutat. "El saxo és un instrument més jove, modern i radical i això crea un cert rebuig per als aficionats a la música clàssica", recordà Prohens, que veu en aquest festival una manera d'acostar i familiaritzar aquest so als ciutadants.

Tal com ja passà fa un any, el festival de saxo tindrà el punt de partida a l'aeroport de Son Sant Joan. Durant tot la jornada, els alumnes de saxo del conservatori faran actuacions en diferents indrets del recinte i, a les 20.00 hores, hi haurà la rebuda dels participants i ponents del curs amb un concert a les terrasses de l'aeroport, on s'interpretarà In C, de Terry Riley.

Jean Marie Londeix i Lars Mlekusch seran els encarregats d'oferir, acompanyats dels professors del conservatori, les classes magistrals d'aquest segon festival de saxo. Dins els actes destacats per a aquests dies, hi ha un concurs de saxofonistes, dedicat al compositor Frank Martín (a Sa Nostra, dissabte horabaixa). També, en sessió oberta a tota la ciutadania, hi haurà una projecció de cine concert amb el grup mallorquí Sigma Project, a la Fundació Pilar i Joan Miró (dissabte vespre), i diverses actuacions a càrrec de diferents formacions a Can Campaner, al CaixaFòrum i al mateix conservatori, a més de conferències i tallers tècnics. L'acollida d'aquests festivals per part dels ciutadants europeus, confirmà Prohens, ha estat molt bona i totes les places, tant la dels participants com la dels oiens, ja estan cobertes.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris