cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

Ajornats els BIC de Sineu i Pollença

Es preveu que l'inici de la tramitació de l'expedient de protecció dels centres històrics sigui debatut dia 21 d'abril

La declaració de BIC dels centres antics de Pollença i Sineu haurà d'esperar una mica més. La comissió insular de Patrimoni va accedir ahir, a petició del PP i després de les reiterades queixes expressades pel batle de Pollença, Joan Cerdà, a retirar de l'ordre del dia l'inici de l'expedient de protecció d'ambdós nuclis històrics. El document es debatrà previsiblement el pròxim 21 d'abril. En el cas de Sineu l'expedient es comença per sol·licitud del mateix Ajuntament, que ho va aprovar per unanimitat, mentre que en el cas de Pollença Patrimoni actua d'ofici en compliment del Pla Territorial de Mallorca.

El director insular de Patrimoni, el pollencí Gabriel Cerdà, va confirmar ahir l'ajornament del debat "perquè el PP ha demanat més temps per estudiar la proposta, no perquè ho demani Joan Cerdà", afirmà visiblement molest per les crítiques del batle a l'inici del tràmit de protecció.

La primera vara de Pollença critica allò que considera una decisió "unilateral" de Patrimoni que es pren "d'esquena a l'Ajuntament" i que pot implicar, si s'aprova l'expedient, la suspensió de llicències al centre antic de Pollença durant un any. Joan Cerdà creu que és una determinació "desencertada" tenint en compte la conjuntura actual de crisi econòmica, perquè en el centre són freqüents els projectes de rehabilitació.

"Sempre hi ha excuses per a qui vol cercar-ne", indicà el director insular de Patrimoni, qui hi afegí: "Quan hi ha crisi en la construcció perquè hi ha crisi, i quan no n'hi ha perquè hi hauria moltes més obres afectades".

D'altra banda, Cerdà informà que l'Ajuntament de Sóller ha contactat amb Patrimoni per sol·licitar també la declaració de Bé d'Interès Cultural del seu nucli històric.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per joan, fa mes de 10 anys
per què deu ser que, alhora de protegir el patrimoni, quan és alguna cosa més que una foto al diari, tots els partits polítics es fan enrera???
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris