nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 16°
14°

Dins d'una il·lusió

Catalina Carrasco i Mireia Romero enllesteixen Subtalk, el projecte guanyador del premi Nous creadors del Principal que s'estrena dia 1

117136

Un joc de transparències i ombres.

Què s'amaga dins dos cubs d'uns tres metres quadrats? Darrere una tela, un joc de textures i ombres ens deixarà veure Catalina Carrasco, una ballarina que recentment hem pogut veure en muntatges com Petita Lula, de Mariantònia Oliver, i Petit Ball, d'Auments. També hi traurà el cap Mireia Romero, la seva companya en aquest projecte de dansa contemporània, guanyador en la primera convocatòria dels Nous creadors del teatre Principal (al 2008).

Ara, després d'un llarg procés de creació i depuració, el treball, que es titula Subtalk, està gairebé acabat.
Han estat tres mesos d'assaig a la Misericòrdia i l'estrena ja està programada per dies 1, 2 , 3 i 4 d'abril a la sala Petita del teatre Principal. "Guanyar el premi Nous Creadors ens ha aportat sobretot il·lusió per fer alguna cosa que fos nostra. A més, hem pogut preocupar-nos només de crear i oblidar els temes més burocràtics, com el d'anar a cercar bolos i doblers", asseguren les dues al·lotes.

En aquest camí de treball han intervingut també els ballarins Jean Marc Serrano (Coches rojos, miedos y cafeteras) i Magí Serra. "El procés ha tingut moltes etapes. La primera va ser de documentació i de conèixer-nos tots quatre, que, tot i que mostram una tècnica molt semblat, tenim un pensament diferent", digué Carrasco. Subtalk fusiona la dansa contemporània amb el vídeo i, a través d'una completa escenografia, fa una dualitat entre l'individu i la societat.

"Al principi de l'obra som una unitat i d'aquí passam a la part més individual fins tornar, de nou, a l'estat de grup dins una societat moderna", hi afegiren les creadores de la coreografia. Per crear aquesta dualitat, juguen amb dos cubs de més d'unmetre i mig d'alt que contrasten aquests dos mons, el de l'individu i el de la ciutat i l'entorn on vivim, en aquest cas ubicat a Mallorca. L'equip de Subtalk es completa amb Jaume Manresa en l'espai sonor, Alex Perez en l'audiovisual, Isabel Castro en l'escenografia i Jesus Pacero en la il·luminació.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris