algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

El Consell protegeix els centres de Sineu i Pollença

La Ponència Tècnica de Patrimoni aprovà ahir la incoació com a Bé d'Interès Cultural dels nuclis històrics de les dues localitats

La Ponència Tècnica de Patrimoni aprovà ahir que s'iniciïn els tràmits legals per declarar els nuclis de Sineu i Pollença com a Bé d'Interès Cultural (BIC) amb categoria de Conjunt Històric. "És una passa molt important tant per a la protecció del patrimoni com per al poble", apuntà ahir el director insular de Patrimoni, Gabriel Cerdà. No debades, una de les propostes, la protecció del nucli antic de Pollença, prové del mateix departament, mentre que la protecció del centre de Sineu és una proposta de l'Ajuntament que aprovà per unanimitat la moció dels Independents de Sineu.

Precisament, el Pla Territorial anomena alguns nuclis que mereixen aquest reconeixement patrimonial, com són el cas de Pollença i Sineu. L'aprovació ahir dels dos expedients són només la primera passa per a la protecció de les localitats mentre fixen el Pla especial respectiu. Això suposarà que durant com a molt 20 mesos (el temps màxim que durarà la incoació) es prohibirà la construcció de nous volums, demolicions i segregacions als centres històrics dels dos pobles.

"Ara és el moment més idoni, ja que és quan hi ha menys construccions", explicà Cerdà mentre afegia que en cap cas això suposarà "que no es puguin dur a terme restauracions i obres menors. L'exemple l'hem tingut al Jonquet: tots els expedients de reforma que ens han arribat han estat concedits", afegí el director insular. Sineu i Pollença no són els primers municipis amb aquesta categoria de protecció. Manacor, Binissalem i Alcúdia ja foren declarats BIC. La darrera paraula la tindrà divendres la Comissió de Patrimoni.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pep, fa mes de 10 anys
Enhorabona per s Sineu i Pollença.
Crec que s'haurien de protegir més pobles, per a no dir a tots els pobles, que això ja seria fantàstic.
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris