cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
22°

Bany de masses per acomiadar Miguel Delibes

Més de 15.000 persones sortiren als carrers de Valladolid en un emotiu funeral. L'esciptor fou incinerat just després de l'ofici

116988

Els carrers s'ompliren de ciutadans que volien donar l'adéu a Delibes.

NACHO GALLEGO

Una gernació de milers de ciutadants -entre els quals es trobava bona part de la plana major de la política espanyola- sortí ahir als carrers de Valladolid per donar el darrer adéu a l'escriptor Miguel Delibes, finat divendres a 89 anys. Així, el novel·lista i acadèmic s'endugué al territori dels immortals l'enèsim guardó d'una dilatada i llorejada carrera literària: el de l'unànime reconeixement social, institucional i popular recollit durant el darrer dia i mig i consagrat, ahir migdia, amb un funeral emotiu i massiu.

"No tan sols Valladolid té en ell el novel·lista més emblemàtic, sinó Espanya sencera i també l'àmplia comunitat d'hispanoparlants", reflexionà durant l'homilia l'administrador diocesà de Valladolid, Félix López Zarzuelo, davant els set fills del literat i també davant la vicepresident primera del Govern, María Teresa Fernández de la Vega, i la ministra de Cultura, Àngeles González-Sinde, que hagueren d'escoltar de boca del capellà la "reiterada condemna de l'avortament" i la defensa "de qualsevol bri de vida humana" que sempre caracteritzà Delibes.

Al final de l'eucaristia, i des de l'altar mateix, el primogènit de Miguel Delibes, el biòleg del mateix nom, agraí les nombroses mostres d'afecte que han rebut la família i la figura del seu pare, "que darrerament tenia més il·lusió en l'altra vida que en aquesta", admeté. Just després del funeral, l'escriptor fou incinerat i les cendres, dipositades devora la seva dona al panteó d'il·lustres de la ciutat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris