nubes rotas
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
21°

Stanley Jordan, el jazz, l'home i la naturalesa

El guitarrista nord-americà, juntament amb Charnett Moffett i Kenwood Dennard, presenta avui a Ciutat el nou treball, State of nature

116870

El compositor vindrà a Palma de gira.

Pere Bota.

Un dels noms més reconeguts en l'actualitat a l'àmbit mundial pel que fa al jazz és el d'Stanley Jordan. El compositor, guitarrista i investigador musical de Chicago presenta el nou treball a Palma, en concret, a l'escenari del Conservatori Superior de les Illes Balears. Avui, a les 20.30 hores, els amants d'aquesta modalitat tenen una cita amb el jazz més enllà de Jordan. El músic no viatja sol i damunt l'escenari disposarà de la complicitat dels reconeguts bateria i contrabaix, Kenwood Dennard i Charnett Moffett. Especialista del touch i tapping -l'estil mitjançant el qual es toca la guitarra fent pressió sobre les cordes com si fos un piano-, Jordan reprèn, després de tres setmanes aturat, la gira europea a Palma. Aquest tour servirà per presentar el seu darrer treball, State of nature, "un seguit de reflexions sobre la relació entre l'ésser humà i la natura i sobre el canvi de mentalitat de les persones per protegir el planeta", apuntà el guitarrista.

Els temes

Mitjançant les improvisacions i el domini de la música, els instruments de Moffett, Jordan i Dennard dialoguen sobre l'escenari i es plantegen temes tan profunds com l'origen de la desharmonia de l'home modern amb el medi ambient. "El concert serà com un diamant en el qual cada tema és una cara i cada cara planteja un tipus de relació entre l'home i la natura", afegí aquest expert en musicoteràpia.

Pel que fa al repertori del concert d'avui, estarà centrat en els 14 temes que componen el nou disc de Jordan. Entre les peces, el guitarrista inclou versions molt personals d'un moviment del Concert per a piano número 21 de Mozart i la cançó Insensatez, de Jobim. Entre la resta de títols, hi ha Song for my father, Forest Garden, All blues, A place in Space i Ocean Breeze.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris