nubes rotas
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

15.000 visitants i 5% manco de vendes

La Setmana del Llibre en Català tancà ahir les portes amb una valoració positiva dels organitzadors

116626

L'oferta de llibres ha estat ben amplia en aquesta setmana del llibre en català.

Ferran Aguiló

Les xifres oficials, i en definitiva la caixa final, parlaven ahir d'un 5% maco de vendes en la Setmana del Llibre en Català. Així i tot, la xifra no és negativa pels organitzadors, que ahir reconeixien que, "comparat amb l'any passat i malgrat la crisi econòmica, el resultat ha estat positiu". Cal recordar, però, que la Setmana de l'any passat assolí un volum de negoci inesperat per la conjuntura econòmica del moment. "Ja l'any passat, amb la crisi ens esperàvem una gran desfeta i, en canvi, vàrem tenir la millor fira de la història. Enguany, les perspectives eren similars i un 5% manco no és representatiu", afirmà Francesc Moll, president del Gremi de Llibreters.

Aquesta vegada, la mostra ha rebut devers 15.000 visitants, els mateixos que l'any passat. Tot i això, ahir horabaixa, Moll reconegué que "vist com han anat les coses aquests dos darrers dies, per ventura podríem parlar de més gent i més vendes".

En total, s'han venut més de 5.600 llibres en un recinte de 800 metres quadrats que, per quart any consecutiu, s'ha ubicat al pati de la Misericòrdia, un espai que és encara molt ben valorat pels ciutadants.

L'obra més demanada, amb diferència, ha estat l'Egosurfing de Llucia Ramis. La guanyadora del premi Pla 2010 presentà el seu darrer treball al començament de la Setmana del Llibre en Català i pareix que, en el seu cas, la resposta ha estat bona.

Des de l'organització de la fira, destaquen l'increment substancial en la demanda de llibres infantils i juvenils, que enguany estaven ubicats al principi del recinte i no al final com en ocasions anteriors.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris