nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

“L'ànima de les cordes”

L'orquestra de cambra AlmaStrings presenta el primer disc amb una repassada musical des del Barroc fins als nostres dies

Joana Gual i Dmitry Struchkov es varen conèixer al conservatori de Hannover, Alemanya. Inquera ella i biolorús ell, vingueren cap a Mallorca i el 2007 crearen l'orquestra de cambra AlmaStrings. "Pot semblar que el nom sigui alguna cosa transcendental, de l'ànima, però en realitat només era la conjunció entre Alemanya i Mallorca", digué Struchkov. "Tot i que a mi també m'agrada afegir que és l'ànima de les cordes", puntualitzà la seva companya.
Independentment del nom, AlmaStrings acaba de publicar ara el primer disc (Blau, 2010): setanta minuts de música clàssica i violins, des del Barroc fins a l'actualitat, amb peces de Corelli, Greig, Britten, Puccini, Piazzolla i també del mallorquí Josep Prohens, que hi ha aportat i dirigit el seu Homenatge a Felanitx.

"La nostra intenció és poder crear a Mallorca una orquestra de cambra estable i necessitàvem un CD per poder tenir una peça física de tot allò que podem fer", explicaren els dos violoncel·listes, les dues autèntiques ànimes d'aquesta formació que s'ha mogut en tots els formats possibles: duet, trio, orquestra de corda i orquestra de cambra. Un dels seus darrers treballs ha estat la participació amb Joan Valent a la banda sonora de la pel·lícula El cónsul de Sodoma. La portada del primer disc ha estat creada per l'artista pollencí Joan Bennàssar, qui destacà de Gual i d'Struchkov el "virtuosisme interpretatiu" i la "força" a l'hora de motivar la resta del grup. El disc fou enregistrat el març de 2008 a l'auditori de Peguera.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris