cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
20°

Els 'fantasmes' de Llavina suren entre records londinencs

El periodista i escriptor Jordi Llavina presentà ahir en la Setmana del Llibre el seu darrer treball Londres nevat

Fa anys que Jordi Llavina (Gelida, 1968) pastura entre llibres per estudis de ràdio, televisió i columnes periodístiques. Sent "amor per la literatura" i en fa bandera. Aquesta passió (per així anomenar-ho) l'ha portat a plasmar les vivències a través de la narrativa, la poesia i la narrativapoètica, com definí ahir Bartomeu Fiol el seu darrer llibre, Londres nevat.

Llavina fou ahir el convidat de la Setmana del Llibre en Català per presentar un recull de sis contes, en què les vivències presents i futures s'entremesclen amb l'autor. "És un llibre de fantasmes", assegurava l'autor amb una rialla irònica. I és que, en realitat, els records i l'emotivitat que el caracteritzen són elements primordials d'aquesta obra. "Tanmateix, també hi ha humor", afegí Bartomeu Fiol, que exercí de mestre de cerimònies en l'acte de presentació.

Sis contes formen el conjunt d'una obra que sorgí a partir "d'una postal de Nadal". "Cada Nadal escric una felicitació que és un conte, aquell text fa part del llibre avui", apuntava ahir. Més en concret aquell conte de 'fred' porta ara per títol El cosinet andalús, publicat per Amsterdam Llibres.

Com a la resta de les seves publicacions, la minuciosa fal·lera per les paraules i els elements descriptius es reiteren una i altra vegada a les pàgines d'aquest Londres nevat. "És la meva manera d'entendre l'escriptura, en què els detalls fan part de la meva moral i la seva suma crea l'atmosfera dels personatges", indicà. Aquests protagonistes, per cert, són ben dispars i fins i tot hi podem trobar la besàvia dels seus fills: Francesca. Els records d'aquest entranyable personatge amb demència suposen cant a la vida. "Sóc molt conscient del pas del temps i de les pèrdues que anam tenint per la vida, això és precisament el que trasllado a la literatura", assenyalà.

El jocs de veus narratives conviuen també en aquest recull de contes, en el qual la primera persona i la tercera fan ballar al cap el lector per saber què hi ha de real i què de ficció en el seus relats. Uns texts que, com reconeix l'autor, també "tenen part de la meva biografia, encara que és una primera persona molt enganyosa", assegurà. "Jugo a despistar", afegí.

Després de la presentació, Jordi Llavina tornà cap al Principat, mentre a l'envelat de la Misericòrdia encara desenes de ciutadans ensumaven, tastaven i palpaven els llibres. Avui la Setmana reprèn l'activitat a les onze del matí amb el contacontes per als més menuts. Mentrestant, milers d'històries esperen pacients els ulls d'un lector agosarat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris