algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

“Mallorca es mereix tenir un altre gran teatre”

Trui serà finalment l'encarregat de gestionar l'aula Magna del col·legi La Salle, amb capacitat per a 1.300 persones

114886

L'auditori de La Salle es convertirà en un teatre de primer nivell. Fotos: N.M.

"Fa més de 30 anys que no ens aturam de créixer i dur iniciatives pioneres a Mallorca. Ara, ha arribat també el moment de reinventar-se, de moure's, perquè amb aquesta crisi si et fallen unes coses, te n'has d'inventar d'altres". Aquestes són les paraules de Miquel Jaume, gerent de Trui, que finalment ha aconseguit la gestió del teatre del col·legi La Salle. Tal com ja informà dBalears el desembre passat, la companyia s'ha volgut diversificar i oferir a la ciutadania un espai amb capacitat per a més de 1.300 persones. L'encarregat de dirigir aquest projecte serà Miki Jaume, de la segona generació del grup Trui i que té un caramull d'idees per a aquest nou equipament. "El primer que hem de fer és aconseguir que sigui un teatre popular, conegut per tot Mallorca, i això només és factible si hi duim grans figures i hi instal·lam la millor tecnologia possible de llum i de so", afirma.

En tot cas, encara han d'enllestir algunes reformes per adequar el recinte, que té data prevista d'obertura per al proper setembre. "Per a la decoració -continua- hem pensat jugar amb un estil retromodern, col·locant imatges de les grans llegendes de la música i el teatre de Mallorca o que han passat per l'Illa gràcies a Trui". La sala, d'una sola platea, gaudeix d'un espai diàfan que permetrà "crear-hi una ambientació molt agradable". "Sabem que no tenim ciutat ni un passeig marítim devora i, per tant, hi hem de crear un espai molt acollidor", sentencia Jaume.
Segons el grup Trui, l'obertura d'aquest equipament serà una nova oportunitat de contractar "grans estrelles", tant de la música com de les arts escèniques. "Parlam d'un teatre que ens donarà la capacitat i l'autonomia de manejar les dates al nostre gust. Moltes vegades, hem tingut l'oportunitat de dur grans figures a Mallorca i hem hagut de dir que no perquè no teníem l'espai oportú", reconeix.

Tot i això, la sala també es posarà a disposició d'altres productores, companyies i empreses de les Balears. "Com a professionals, creim que l'Illa necessita un nou espai que aculli de manera rendible actuacions de primer ordre. Mallorca es mereix tenir un altre gran teatre per poder oferir com més actes culturals millor", assegura. L'escola La Salle, situada al camí de Son Rapinya, gaudeix de bones condicions d'accés i aparcament, cosa que la fa interessant també per als ciutadants. El col·legi, que en horari lectiu continuarà fent ús de l'auditori, ja té aquest tipus de convenis als seus centres de Barcelona i de Madrid.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris